03:06:27 25.06.2021
 
Stiri

Ion Chicu, premierul lui Dodon, a DEZVĂLUIT cum se va numi formațiunea sa politică și cine va face parte din ea. Ex-miniștrii Dumbrăveanu și Usatîi, dar și PRIMARUL din Hâncești printre membrii echipei fostului premier

Actualitate 31.03.2021 08:12 Vizualizări2466 Autor: Ziarul National
Ion Chicu, premierul lui Dodon, a DEZVĂLUIT cum se va numi formațiunea sa politică și cine va face parte din ea. Ex-miniștrii Dumbrăveanu și Usatîi, dar și PRIMARUL din Hâncești printre membrii echipei fostului premier


Fostul premier Ion Chicu a creat, alături de colegii săi, Grupul de inițiativă pentru înregistrarea Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), care va avea ca obiectiv „dezvoltarea și modernizarea R. Moldova, prin consolidarea societății și integrarea statului nostru în Uniunea Europeană”. Anunțul a fost făcut de Ion Chicu după miezul nopții.

Chicu, fost ministru de Finanțe pe timpul democraților, și-a prezentat și echipa cu ajutorul căreia vrea să integreze R. Moldova în UE. Este vorba de unii foști miniștri ai Guvernului propus de socialistul Igor Dodon, iar unii au ajuns, de exemplu, subalterni ai socialistei Zinaida Greceanîi în Parlament.

„Sunt onorat să fac parte dintr-o echipă de patrioți ai țării, care de-a lungul activității lor au manifestat mult profesionalism și respect față de oameni: Viorica Dumbrăveanu (ex-ministru MSMPS), Vasile Tomuz (vicedirector Institutul Mamei și Copilului), Anatol Usatîi (ex-ministru MEI), Iulia Costin (director ODIMM), Marina Golovaci (vicedirector Asociația Medicală Teritorială Buiucani), Liliana Iaconi (secretar general al Guvernului), Alexandru Botnari (primar mun. Hâncești), Sorina Ciobanu (director Școala de muzică din or. Șoldănești), Mihail Catan (primar s. Molești, Ialoveni), Ivan Gheorghiu (secretar de stat MECC), Alexandru Holostenco (director Spitalul de Copii „Valentin Ignatenco”), Victor Coadă (antreprenor, ex-director SFS), Natalia Postică (șef direcție Cancelaria de stat), Marin Alla (angajat al Cancelariei de stat, expert în drepturile omului și relațiile interetnice), Elena Gavriliță (sef direcție MSMPS), Luigi Savoia (specialist în strategie de marketing și comunicare), Djulieta Popescu (sef direcție MSMPS), Iulian Oltu (director Spitalul de Dermatologie și Maladii comunicabile), Marin Ursachi (director IP "Baza auto a Cancelariei de star"), Eugen Bălțat (Coordonator al inițiativei SOS-minor), precum și mulți alți colegi din diferite domenii.

Principalul nostru deziderat este crearea tuturor condițiilor pentru integrarea R. Moldova în UE, deoarece aceasta este singura posibilitate de a ne păstra statalitatea, de a crește nivelul de trai al oamenilor și de a valorifica oportunitățile de dezvoltare contemporane. Integrarea în UE este și unica șansă de reintegrare a regiunii transnistrene. Realizarea obiectivului de integrare europeană va fi un suport în plus năzuințelor noastre de a construi relații de cooperare, bazate pe respect reciproc cu toate țările lumii, în special cu partenerii noștri strategici”, a precizat Chicu.

Sursa citată a mai adăugat în postarea nocturnă că îmbunătățirea condițiilor de viață este posibilă doar prin restabilirea „ordinii stricte, în deplină concordanță cu principiile statului de drept”.

„Într-un stat democratic și puternic nu există corupție, nu există încălcarea drepturilor omului și nici dezmăț politic și administrativ. Acest obiectiv este realizabil și constituie prioritate absolută pentru echipa PDCM.

La fel de importantă pentru echipa Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei va fi sporirea calității serviciilor publice și creșterea grijii statului față de cetățeni prin reformarea Administrației Publice Centrale și Locale. Structura actuală a ministerelor nu mai este relevantă priorităților de dezvoltare a țării, iar sistemul administrativ local este unul ineficient și costisitor. Echipa noastră are ca obiectiv imediat divizarea și restabilirea unor ministere, înlocuirea raioanelor cu un număr limitat de regiuni și sporirea autonomiei financiare a autorităților locale de nivelul întâi. Viitorul țării sunt copiii și tinerii noștri. Edificarea unui sistem educațional modern și politicile de susținere a tineretului vor constitui preocuparea de bază a agendei echipei PDCM. Aceste obiective pot fi atinse, alături de o echipă de profesioniști”, a conchis Chicu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ion 31.03.2021 09:09

Denumirea CHIDON este mult mai expresiva.

SeVeN 01.04.2021 21:34

Într-un ceas rău, partidul Chidon! Să-ţi meargă ca celui.... ştiţi care

SeVeN 01.04.2021 21:36

Într-un ceas rău, partidul Chidon! Să-ţi meargă ca celui.... ştiţi care

nira 06.04.2021 13:28

Bună ziua, sunt NIRA SHALOM, sunt aici pentru a răspândi această veste bună în întreaga lume despre modul în care mi-am revenit fosta iubire. Înnebuneam când dragostea mea m-a părăsit pentru o altă fată luna trecută, dar când întâlnesc o prietenă care-mi prezintă Baba Wale da Wiseman marele mesager, i-am povestit problemei lui Baba Wale despre cum ma părăsit fosta mea iubire și, de asemenea, cum aveam nevoie să obțin un loc de muncă într-o companie foarte mare. Mi-a spus doar că am ajuns în locul potrivit unde îmi voi dori dorința inimii fără efecte secundare. Mi-a spus ce trebuie să fac, după ce s-a făcut, în următoarele 2 zile, dragostea mea m-a sunat la telefon și îmi spunea că îmi pare rău pentru că m-am trăit înainte și, de asemenea, în următoarea săptămână după pledând pentru iertare, am fost chemat pentru interviu în compania mea dorită, dacă aveam nevoie să lucrez ca supraveghetor. Sunt atât de fericită și copleșită încât trebuie să spun asta lumii întregi despre modul în care Baba Wale mă ajută să îmi acord dorința inimii. Baba Wale este un specialist în tot felul de vrăji și magie bună. Dacă aveți nevoie de orice fel de contacte, Baba Wale, la următoarea adresă de e-mail: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +2348136951551 Viber +2348136951551 Îmi mulțumesc mai târziu

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ultima redută a Rusi...

18.06.2021 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ne amenință Ru...

14.06.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu pași mici s-a mer...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md