02:42:21 25.06.2021
 
Stiri

Dodon vrea să facă o COALIȚIE cu partidul anunțat de Ion Chicu: „Mai bine fac coaliție cu el, decât cu Maia Sandu sau alți cetățeni care se cred mari politicieni”

Actualitate 31.03.2021 13:33 Vizualizări8514 Autor: Ziarul National
Dodon vrea să facă o COALIȚIE cu partidul anunțat de Ion Chicu: „Mai bine fac coaliție cu el, decât cu Maia Sandu sau alți cetățeni care se cred mari politicieni”


Socialistul Igor Dodon își dorește ca Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), anunțat de ex-premierul Ion Chicu, să ajungă în viitorul Parlament, pentru că Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) are nevoie de aliați. Dodon spune că nu împărtășește unele obiective ale formațiunii lui Chicu, inclusiv integrarea în Uniunea Europeană și revenirea la județe, dar fostul premier ar fi un partener de coaliție mult mai bun decât Maia Sandu sau alți politicieni.

„Foarte mulți oameni din prima linie își creează partide atunci când pleacă din funcție. Ion Chicu nu este o excepție. Toți știu că eu l-am propus la funcția de premier. L-am sprijinit când toți dădeau în el, când se dorea demiterea sa... Pe unele subiecte avem păreri diferite. De exemplu, el a spus că R. Moldova trebuie să devină cu orice preț membră a Uniunii Europene. Poziția mea este cu totul alta”, a declarat astăzi Dodon, în cadrul unei emisiuni de la „Sputnik”.

Citește și: Ion Chicu, premierul lui Dodon, a DEZVĂLUIT cum se va numi formațiunea sa politică și cine va face parte din ea. Ex-miniștrii Dumbrăveanu și Usatîi, dar și PRIMARUL din Hâncești printre membrii echipei fostului premier

Potrivit lui Dodon, viitorul R. Moldova este „alături de Rusia”: „R. Moldova nu va deveni niciodată membră a UE și nici nu avem nevoie să fim membri UE. Noi trebuie să avem relații bune și cu Vestul, și cu Estul. Viitorul nostru este parteneriatul strategic cu Federația Rusă. Să mergi în UE de unde toți sau mulți vor să plece… Noi vedem că în UE nu se ține cont de interesele naționale, vedem că o de suveranitate trebuie să fie cedată Bruxellesului. Noi nu suntem de acord cu asta”.

De asemenea, Dodon spune că PSRM nu e de acord cu o altă inițiativă a formațiunii lui Chicu - revenirea la județe.

„Astfel, în privința unor chestiuni principiale avem păreri diferite. El nu a fost membru al PSRM. Da, am fost într-o echipă, am lucrat împreună, dar pentru că avem viziuni diferite a decis să formeze un nou partid. Dacă el va ajunge cu partidul său în Parlament, atunci cu el aș face mai bine o coaliție, decât cu Maia Sandu sau alți cetățeni care se consideră mari politicieni”, a conchis Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Vasile 31.03.2021 15:44

Cum zicea un prieten de a lui Gondon...: -(cainii latra ,caravana trece).

ion 01.04.2021 11:42

Kulioc si ortacul Chicu sunt vi vor ramine in coalitie cu Sor, asteptam sa devina extraparlamentara.

SeVeN 02.04.2021 01:48

Cetăţeni, iaca-iaca, e pe cale de a-i ieşi căpşorul - din locul respectiv - a încă unui partid cărui i-aş zice, la figurat, partidul CHIDON. Căci nimeni, dar nimeni! nu se îndoieşte de faptul că naşul de facto al acestei făcături partinice "de centru-dreapta" e Dodon, lui Chicu revenindu-i doar misiunea de "cap vorbitor", de a împrăştia cât mai multă ceaţă, pentru a fura, în scrutin, cât mai multe voturi de la formaţiunile ce sunt realmente de dreapta...

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ultima redută a Rusi...

18.06.2021 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ne amenință Ru...

14.06.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu pași mici s-a mer...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md