03:35:52 19.08.2019
 
Stiri

VIDEO // Curtea de Apel a RESPINS cererea avocaților lui Vlad Filat: Dosarul în care a fost condamnat la nouă ani de închisoare nu va fi revizuit. „Justiție selectivă”

Politică 08.05.2019 15:38 Vizualizări2193 Autor: Ziarul National
VIDEO // Curtea de Apel a RESPINS cererea avocaților lui Vlad Filat: Dosarul în care a fost condamnat la nouă ani de închisoare nu va fi revizuit. „Justiție selectivă”

UPDATE 16.50 // Avocatul Victor Munteanu a catalogat sentința Curții de Apel drept „o sfidare vădită” atât a legislației naționale, cât și a jurispridenței CEDO, care stabilește că același judecător care a pronunțat sentința nu poate decide și asupra revizuirii dosarului.

„Vlad Filat este supus unei justiții selective”, a afirmat apărătorul.

Partea motivată de deciziei Curții de Apel va fi făcută publică pe 4 iunie curent, iar Victor Munteanu a anunțat că o va ataca la Curtea Supremă de Justiție.

UPDATE 16.42 // Curtea de Apel a respins astăzi ca fiind nefondat apelul avocaților lui Vlad Filat declarat împotriva deciziei Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, care a decis că dosarul în care fostul premier a fost condamnat la nouă ani de închisoare nu va fi revizuit. Vlad Filat nu a vrut să comenteze decizia magistraților de la Curtea de Apel, afirmând că acest lucru îl vor face avocații.

UPDATE // La ședință participă și ex-premierul Vlad Filat, care a împlinit 50 de ani pe 6 mai.


Magistrații Curții de Apel Chișinău vor examina astăzi, începând cu ora 15.00, apelul depus de apărătorii ex-premierului Vladimir Filat împotriva deciziei Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, prin care s-a respins cererea de revizuire a primului proces penal.

La 1 martie 2019, Vladimir Filat, prin intermediul avocaților săi, a solicitat instanțelor de judecată reexaminarea cauzei penale în urma căreia a fost lipsit de libertate. Avocații fostului premier au descoperit faptul că anumite sume de bani, atribuite lui Vladimir Filat și pe care acesta a fost obligat să le achite statului, au stat la baza condamnării unei alte persoane într-o cauză penală diferită.

„Persoana respectivă deja și-a ispășit pedeapsa, iar instanța de judecată a obligat-o să restituie suma respectivă unei persoane de drept privat. Astfel, instanțele de judecată au pronunțat două hotărâri care nu se conciliază”, spune avocatul Victor Munteanu.

Magistrații Curții de Apel Chișinău mai urmează să spună dacă examinarea unei cereri de revizuire de către aceiași judecători, care anterior au pronunțat o sentință de condamnare, corespunde criteriului de imparțialitate, protejat de Articolul 6 al Convenției europene a drepturilor omului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante
18.08.2019 11:13 1307 „Limba lor” sau Țîcu și Dodon

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

09.08.2019 14:48 Nicolae Negru Uzurpatorul strigă uzurpatorii?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md