08:18:10 19.02.2020
 
Stiri

SCRISOARE pentru Maia Sandu din partea a zeci de PRIMARI: „Vă înșelați, dacă vă închipuiți că o astfel de strategie o să vă aducă voturi”

Politică 18.09.2018 12:21 Vizualizări1094 Autor: Ziarul National
SCRISOARE pentru Maia Sandu din partea a zeci de PRIMARI: „Vă înșelați, dacă vă închipuiți că o astfel de strategie o să vă aducă voturi”


Un nou schimb de replici între mai mulți primari din R. Moldova și lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu. Aleșii locali sunt nemulțumiți de răspunsul Maiei Sandu care, prin intermediul unei scrisori, le-a explicat faptul că nu dânsa s-ar face vinovată de amânarea acordării către R. Moldova a asistenței macrofinanciare de 100 de milioane de euro.

Potrivit semnatarilor scrisorii publicate de site-ul hotnews.md, răspunsul Maiei Sandu ar fi „o justificare a poziției și rolului nefast în decizia forurilor UE de a îngheța temporar asistența macrofinanciară pentru R. Moldova”.

Primarii îi transmit Maiei Sandu că strategia de pedepsire a cetățenilor de către partenerii străini „e total greșită și dăunătoare”: „Nu doar că cetățenii vor avea de suferit din pricina că nu vin resursele financiare atât de necesare, dar ei și-ar putea pierde încrederea chiar în parcursul european al țării. Vă înșelați, dacă vă închipuiți că o asemenea strategie o să vă aducă voturi. Ea vă aduce doar disprețul oamenilor. Ei văd în astfel de demersuri egoism, carierism și lipsă totală de empatie cu nevoile lor urgente”.

De asemenea, primarii care au semnat această scrisoare spun că e „arogant” răspunsul Maiei Sandu, care afirmă că dânșii au fost impuși să se adreseze instituțiilor europene.

„Considerăm de asemenea că este arogant și jignitor din partea dumneavoastră să vă dați cu presupusul în ceea ce privește motivele scrisorii noastre către instituțiile europene. Nu puteți accepta faptul că așa gândesc mulți primari din țara? Credeți cumva că ar trebui să ne bucurăm de o decizie care afectează țara și comunitățile noastre locale? Credeți, de asemenea, că ar trebui să refuzăm a vedea realitatea - că actuala guvernare chiar a făcut progrese pe calea europeană? După ce actuala guvernare a redeschis calea către UE, dumneavoastră ați căutat mai departe să o închideți, în mod egoist, doar pentru că nu mai aveați mâna pe putere și scaunul călduț de la minister”, mai scriu aceștia.

Amintim că Maia Sandu a declarat anterior că cei peste 700 de primari, care trimis o scrisoare deschisă către liderii europeni prin care îşi arată indignarea faţă de suspendarea finanţării UE, ar fi fost impuși să facă acest lucru de către actuala guvernare. Ulterior, lidera PAS a declarat că le-a răspuns individual celor 713 primari care au semnat acea scrisoare și că mulți dintre ei au recunoscut că nu le-ar fi aparținut această inițiativă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Ilie 18.09.2018 14:08

Si totusi oamenii nu o iubesc pe aceasta sterila, care a inchis sute de scoli.

Nicu 18.09.2018 15:10

Se prevede ca Maia a dat-o in bara complet si ramane in continuare a duce o politica doar mediatica si virtuala impreuna cu armata de trolli pe care ii achita din bani furati de fostul sef Filat.

Artur 18.09.2018 15:54

Maia se face vinovată de mai mutle lucruri, și de faptul că lucrează pentru Filat iar asta nu este cea mia bună obțiune.

Dumitru 19.09.2018 10:19

Ilie, Nicu, Artur - sunteți niște râsuri. Cum vă permiteți să vorbiți în felul acesta despre o doamnă?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

14.02.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul Ciocoi, primu...

10.02.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Candidatul comun al ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md