01:29:24 02.06.2020
 
Stiri

O nouă inițiativă a PSRM cu privire la „bilingvismul armonios”: Contractele încheiate cu consumatorii să fie neapărat în rusă și „moldovenească”

Politică 03.12.2019 17:00 Vizualizări3691 Autor: Ziarul National
O nouă inițiativă a PSRM cu privire la „bilingvismul armonios”: Contractele încheiate cu consumatorii să fie neapărat în rusă și „moldovenească”


Contractele încheiate cu consumatorii ar putea fi perfectate obligatoriu în două limbi: română și rusă. Cel puțin, așa prevede o inițiativă legislativă înregistrată la Parlament. În prezent, legislația spune că contractele se încheie în limba română sau în limba română și o limbă de circulație internațională.

Potrivit modificărilor propuse la Legea privind protecția consumatorilor, toate informaţiile, inclusiv cele verbale, referitoare la produsele, serviciile oferite consumatorilor, dar și documentele de însoţire vor trebui prezentate, la fel, în două limbi. Autorii inițiativei au indicat că acestea vor fi în limba „moldovenească” și rusă, scrie bizlaw.md.

CITIȚI și DOC // Deputații PSRM schimbă LEGEA. Vor ca prospectele la medicamente să fie scrise în „limba moldovenească” și LIMBA RUSĂ. Și lucrătorii medicali vor fi OBLIGAȚI să le răspundă în RUSĂ unor pacienți

Totodată, se va interzice introducerea pe piață și/sau punerea la dispoziție pe piață a produselor, prestarea serviciilor în lipsa informaţiei complete, veridice şi corecte limbile română și rusă. În prezent, legislația stabilește obligatoriu prezentării informației în limba română.

Deputații care au propus modificările legislative nu și-au argumentat inițiativa. În schimb, Camera de Comerț Americană din Moldova a publicat o reacție prin care atenționează că implementarea propunerilor va duce la majorarea costurilor de conformare pentru toți importatorii de bunuri și producători autohtoni. Prin urmare, produsele destinate consumatorilor se vor scumpi sau unele chiar ar putea dispărea de pe piață.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md