16:46:07 19.09.2018
 
Stiri

O misiune a FMI întreprinde o vizită de lucru în R. Moldova până la 20 septembrie

Economie 13.09.2018 16:30 Vizualizări770 Autor: Ziarul National
O misiune a FMI întreprinde o vizită de lucru în R. Moldova până la 20 septembrie

O echipă de experți a Fondului Monetar Internațional (FMI), condusă de Ruben Atoyan, întreprinde o vizită de lucru la Chișinău până pe 20 septembrie curent.

Delegația FMI nu va evalua implementarea programului R. Moldova cu FMI, vizita fiind o practică obișnuită a Fondului în raport cu țările care au programe susținute de FMI.

Într-o întâlnire cu premierul Pavel Filip, șeful Misiunii FMI, Ruben Atoyan, a menționat că această instituție internațională este un partener al Guvernului și se află la Chișinău pentru a ajuta.

În perioada următoare, echipa de experți a FMI va evalua situația macroeconomică din Republica Moldova, politicile bugetar-fiscale și monetare, prevederile bugetului de stat pentru anul 2019 și progresele înregistrate în sectorul bancar.

Premierul Pavel Filip a raportat că Executivul de la Chișinău continuă să depună eforturi pentru a îmbunătăți starea de lucruri în diferite domenii, conform prevederilor programului cu FMI. Astfel, pe parcursul anului 2018 a fost înregistrată o dinamică pozitivă a tuturor indicatorilor macroeconomici și bugetari: PIB a crescut cu 3,7% în primele 3 luni, iar veniturile la buget s-au majorat cu 12,5%. Totodată, Guvernul continuă promovarea reformelor structurale și sectoriale și în ultima perioadă a reușit să promoveze pachete importante de legi aferente sectorului bancar, amendamente la legea bugetului de stat pentru anul 2018 și la politica bugetar-fiscală, precum si un set de amendamente la legislația și actele normative în domeniul energetic.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Alexei 13.09.2018 20:07

Nu cred că găsească probleme, au muncit mult cei d ela guvernare și au rezultate pe măsură, acumulările la buget au crescut cu peste 5 miliarde lei mai mult comparativ cu anul trecut

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.09.2018 09:20 Nicolae Negru De ce îl plagiază Plahotniuc pe Dodon?

15.09.2018 09:01 Ziarul National ANALIZĂ // Trump schimbă lumea! Motiv...

14.09.2018 09:20 Nicolae Negru Să vorbim la Berlin despre reUnire

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md