21:00:59 12.04.2021
 
Stiri

O judecătoare care se face vinovată de CONDAMNAREA R. Moldova la CtEDO, la un pas să fie numită într-o funcție-cheie. „R. Moldova a fost obligată să plătească despăgubiri de 70 de MILIOANE. O decizie sfidătoare a majorității PSRM – Partidul „ȘOR”

Actualitate 03.03.2021 13:36 Vizualizări1626 Autor: Ziarul National
O judecătoare care se face vinovată de CONDAMNAREA R. Moldova la CtEDO, la un pas să fie numită într-o funcție-cheie. „R. Moldova a fost obligată să plătească despăgubiri de 70 de MILIOANE. O decizie sfidătoare a majorității PSRM – Partidul „ȘOR”


Deputații din majoritatea PSRM – Partidul „ȘOR” au votat astăzi, la ședința Comisiei juridice numiri și imunități, un raport favorabil de numire a judecătoarei Tamara Chișca-Doneva în funcția de vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție (CSJ).

Potrivit deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, este vorba de unul dintre judecătorii care se face vinovat de condamnarea R. Moldova în dosarul „Gemenii”, în urma căruia statul a fost obligat să plătească despăgubiri de 70 de milioane de lei.

Citește și: DOC // Marea „ÎMPĂRȚEALĂ” la CSJ? Noua majoritate ar intenționa să numească în funcții-cheie judecători care se fac vinovați de condamnarea R. Moldova la CtEDO

„O astfel de decizie este sfidătoare și arată adevărata față a acestui Parlament. În primul rând, este o dovadă clară că majoritatea PSRM – Partidul „ȘOR” funcționează perfect, mai ales când este vorba de promovarea în funcții a oamenilor cu grave probleme de integritate. Astfel de numiri induc impresia atât în societate, cât și în sistemul de justiție, că nu contează integritatea, că nu contează dosarele pe care le examinezi și ce decizii dai. Curățarea sistemului printr-o astfel de abordare este imposibilă”, a declarat Sergiu Litvinenco într-un briefing de presă.

Citește și: VIDEO // Unii judecători promovați la CSJ ar fi figura în calitate de „participanți în GRUPĂRI CRIMINALE”: Plîngău: „Raportul SIS, cu parafa „SECRET”, ne vorbește că acești candidați sunt incompatibili cu statul de membru al CSJ”

Anterior, și ex-premierul Ion Chicu era împotriva acestei numiri.

„Ca cetățean al acestei țări, nu pot înțelege cum o persoană pentru decizia căreia R. Moldova trebuie să plătească 70 milioane pe cazul „Gemenii” poate fi numită de către CSM în fruntea CSJ. Sper foarte mult că Parlamentul R. Moldova nu va aproba această decizie foarte controversată a Consiliului Suprem al Magistraturii. După decizia ilegală aprobată în 2005, dna Chișca-Doneva nu are niciun drept (cel puțin) moral să fie promovată la conducerea CSJ”, a scris anterior premierul pe Facebook.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Cehov

09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md