16:03:54 17.10.2021
Stiri

O delegație a CEC din R. Moldova pleacă la București pentru a participa la conferința anuală a Asociaţiei Oficialilor Electorali Europeni

Actualitate 21.09.2021 16:59 Vizualizări904 Autor: Ziarul National
O delegație a CEC din R. Moldova pleacă la București pentru a participa la conferința anuală a Asociaţiei Oficialilor Electorali Europeni


O delegație a Comisiei Electorale Centrale (CEC) de la Chișinău, condusă de președinta Angelica Caraman, va participa săptămâna viitoare, în perioada 28 - 30 septembrie, la cea de-a 30-e ediție a conferinței anuale a Asociaţiei Oficialilor Electorali Europeni (ACEEEO).

Evenimentul cu genericul „Tineri, Alegeri, Identitate Europeanӑ - viitorul comun al democrației ȋn Europa” va avea loc la București, întrucât președinția Asociației este deținută, în acest an, de Autoritatea Electorală Permanentă a României.

PreședinteCEC, Angelica Caraman, a participat astăzi la reuniunea Comitetului Executiv al ACEEEO, prezidată de Autoritatea Electorală Permanentă a României.

Participanții la eveniment, desfășurat în regim de videoconferință, au discutat subiecte de interes comun pentru membrii organizației, printre care programul Adunӑrii Generale a ACEEEO și organizarea conferinței anuale a Asociației.

Secretarul General al ACEEEO, Zsolt Szolnoki, a adresat felicitări doamnei Angelica Caraman și întregii componențe a Comisiei pentru investirea în funcție. Președinta CEC a menționat că, în calitatea sa de conducător al autorității electorale, apreciază înalt cooperarea fructuoasă cu instituțiile omoloage, membre ale Asociației și va asigura o continuare a dezvoltării relațiilor reciproc avantajoase în beneficiul promovării democrației participative.

Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova este membru de drept al ACEEEO din anul 1998, iar din septembrie 2013 face parte din componenţa Comitetului Executiv al acestei instituții. În perioada anilor 2014 - 2015, CEC a deținut președinția ACEEEO.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

11.10.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Stoianoglo, dr...

08.10.2021 09:08 Ziarul National Nicolae Negru // Ce ne pregătesc Mosc...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md