03:50:46 24.09.2018
 
Stiri

O companie din Turcia a câștigat licitația privind construcția a zeci de kilometri de drum din R. Moldova. Costurile se ridică la 60 de milioane de euro

Economie 12.09.2018 10:19 Vizualizări1176 Autor: Ziarul National
O companie din Turcia a câștigat licitația privind construcția a zeci de kilometri de drum din R. Moldova. Costurile se ridică la 60 de milioane de euro facebook

Compania „ONUR Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi” A.S. din Turcia a câștigat licitația privind reparația și construcția drumului național M3 - sectoarele Porumbrei-Cimișlia și drumul de ocolire a orașului Comrat, cu o lungime de 37,27 km. Costul lucrărilor de construcție și reparație este de circa 59,4 milioane de euro.

Potrivit Administrației de Stat a Drumurilor, la licitație au fost înaintate patru oferte, iar cea a turcilor a fost cea mai bună.

Printre lucrările ce urmează a fi executate sunt reabilitarea și asfaltarea drumurilor, construcția sistemelor de drenaj al apelor pluviale, construcția a 14 poduri și pasaje, dar și instalarea iluminatului stradal.

Directorului Administrației de Stat a Drumurilor, Gheorghe Curmei, a declarat că timpul planificat pentru finalizarea lucrărilor este de 36 de luni şi 12 luni pentru perioada de notificare a defecțiunilor (perioada de garanție).

„Această companie are deja experiență în R. Moldova. A îndeplinit două contracte de reparare a circa 50 de km de drum. Sperăm că aceste contracte vor fi realizate cu aceeași responsabilitate”, a spus Curmei.

Contractele semnate cu firma din Turcia sunt parte a unui program realizat cu suportul financiar al Băncii Europene de Investiții.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md