01:12:36 25.10.2021
Stiri

Noua conducere interimară a Procuraturii Generale acuză TERGIVERSĂRI în cauzele penale care vizează îmbogățirea ilicită a foștilor judecători Druță și Sternioală, ex-procurorului Chitoroagă sau Țuțu: Verificări și în dosarele „Kuliok” sau „Bahamas”

Actualitate 13.10.2021 13:44 Vizualizări7969 Autor: Ziarul National
Noua conducere interimară a Procuraturii Generale acuză TERGIVERSĂRI în cauzele penale care vizează îmbogățirea ilicită a foștilor judecători Druță și Sternioală, ex-procurorului Chitoroagă sau Țuțu: Verificări și în dosarele „Kuliok” sau „Bahamas”


Cauzele penale pe fapte de îmbogățire ilicită, pornite încă acum doi ani pe numele ex-judecătorilor Ion Druță și Oleg Sternioală, ex-procurorul-șef al PCCOCS Nicolae Chitoroagă sau ex-deputatului Constantin Țuțu, ar fi tergiversate intenționat de către procurori, drept pentru care noua conducere interimară a Procuraturii Generale a dispus verificări în ceea ce privește aceste urmăriri penale.

CITIȚI și Cum și-a cumpărat judecătorul Sternioală, cercetat penal pentru spălare de bani în proporţii deosebit de mari, casa luxoasă de pe strada Rădăuțanu

Un comunicat de presă al Procuraturii Generale (PG) anunță că instituția „intensifică activitatea de investigare a cazurilor de îmbogățire ilicită, indiferent de statutul subiectului investigațiilor”, în conformitate cu standardele recunoscute la nivel internațional în acest domeniu, care recomandă statelor să urmărească inclusiv bunurile obținute de către funcționarii corupți.

CITIȚI și Druță și Sternioală, DEMIȘI de la Curtea Supremă de Justiție

„Având în vedere interesul sporit al publicului față de reacția organelor de drept în raport cu unele cauze penale inițiate în perioada lunilor iulie – noiembrie 2019, în special cu privire la faptele infracționale de îmbogățire ilicită ( art.330/2 alin.(2) din Codul penal), pretinse a fi comise de către ex-judecătorii Ion Druță și Oleg Sternioală, ex-procurorul-șef al PCCOCS Nicolae Chitoroagă, ex-deputatul Constantin Țuțu și alte dosare de categorii similare de infracțiuni, vă informăm că, pe 7 octombrie 2021, s-a dispus efectuarea verificărilor, pentru a stabili evoluția investigațiilor și motivele care au determinat tergiversarea dispunerii unor soluții legale în termeni rezonabili pe aceste cazuri. De menționat că, de la momentul pornirii urmăririlor penale, au trecut deja doi ani”, cităm din comunicatul PG.

CITIȚI și DOC // Ce se întâmplă cu DOSARELE DE REZONANȚĂ din R. Moldova pe timp de pandemie? Sunt vizați Plahotniuc, Iaralov, Sternioală, Druță, Chitoroagă, Platon, dar și cauza penală „Bahamas”

Aceeași sursă precizează că unui asemenea control vor fi supuse și alte procese penale cu privire la cazuri de corupție, care prezintă un interes sporit pentru societate, inclusiv cele care vizează dosarele „kuliok” și „Bahamas”.

CITIȚI și Stoianoglo a recunoscut de ce A PUS PUNCT în „dosarul KULIOK”: „Oamenii care fac așa lucruri trebuie să fie pedepsiți în primul rând politic”. Ce spune procurorul general despre „dosarul Bahamas”

„Toate activitățile se efectuează în strictă conformitate cu prevederile Codului de procedură penală și sunt menite să asigure realizarea eficientă a scopul legii penale, cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale fiecărei persoane”, mai anunță PG.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ion 13.10.2021 14:04

Gest de disperare a procuraturii putrede. Când nu sunt soluții , se creează comisii, or se dispune efectuarea ”controlului”..

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md