06:42:40 24.04.2024
Stiri

Noi DETALII în dosarul S.A. „Mioara” de la Bălți, de pe urma căruia statul a fost păgubit cu 80 de MILIOANE de lei. În spatele acestui caz de spălare de bani se află o femeie, care a transferat la o bancă din România 1,5 milioane de euro

Actualitate 23.02.2024 13:01 Vizualizări1958 Autor: Vitalie Hadei
Noi DETALII în dosarul S.A. „Mioara” de la Bălți, de pe urma căruia statul a fost păgubit cu 80 de MILIOANE de lei. În spatele acestui caz de spălare de bani se află o femeie, care a transferat la o bancă din România 1,5 milioane de euro


O persoană cu funcție de răspundere în cadrul S.A „Mioara” de la Bălți riscă să fie arestată, după ce ar fi pus la cale o schemă de spălare de bani, rezultată din însușirea a 75,11% din patrimoniul deținut de stat în cadrul societății de acțiuni. Statul ar fi fost prejudiciat cu circa 80 de milioane de lei, iar oamenii legii au acumulat mai multe probe în rezultatul celor zece percheziții efectuate joi, 22 februarie, în acest dosar.

Potrivit Centrului Național Anticorupție (CNA), de la domiciliul bănuitei au fost ridicate trei telefoane mobile, un server de stocare a informației, un stick de memorie, o mapă cu documente aferente tranzacțiilor, dar și contractele prin care au fost înstrăinate bunurile S.A. „Mioara”.

Anterior, a fost identificată suma de 1 500 000 de euro, transferată de bănuită, în tranșe mici (sub limita de raportare), pe un cont dintr-o bancă din România.

Citește și: Percheziții de amploare într-un dosar de spălare de bani. O persoană a dat un tun financiar de 80 de MILIOANE de lei, după ce și-a însușit ilegal 75% la sută din activele statului deținute într-o fabrică din nordul R. Moldova

Astăzi, procurorii urmează să decidă în privința arestării preventive a persoanei reținute.

Amintim că CNA cercetează, cu suportul Serviciului Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (SPCSB), implicarea unui grup de persoane cu diverse funcții în cadrul S.A. „Mioara” din municipiul Bălți într-o schemă de spălare de bani.

Potrivit probelor acumulate, bunurile societății, constituite dintr-un complex de construcții de producere și un teren de 8 ha, au fost însușite de un grup de persoane care ulterior au efectuat tranzacții încrucișate și au încheiat împrumuturi păguboase.

Deși faptele de însușire a proprietății statului R. Moldova au fost constatate prin decizie definitivă și irevocabilă a Curții Supreme de Justiție în anul 2016, grupul de persoane a intrat în proprietatea bunurilor imobile, o parte din care au fost înstrăinate în schimbul a circa 80 de milioane lei, bani de care urma să beneficieze statul.


Stiri relevante
17.03.2015 14:18 2528 Noi PERCHEZIȚII în dosarul BEM
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md