05:38:59 09.12.2019
 
Stiri

Noi DETALII despre momentul în care Vlad Plahotniuc a părăsit R. Moldova și despre amenințările la adresa sa: „M-am intersectat cu dumnealui… În ultimele zile, aceste avertizări căpătau o culoare tot mai întunecată”

Alegeri 2018 21.06.2019 12:13 Vizualizări4891 Autor: Ziarul National
Noi DETALII despre momentul în care Vlad Plahotniuc a părăsit R. Moldova și despre amenințările la adresa sa: „M-am intersectat cu dumnealui… În ultimele zile, aceste avertizări căpătau o culoare tot mai întunecată”

Liderul PD, Vlad Plahotniuc, nu a părăsit R. Moldova înainte ca formațiunea să anunțe că Guvernul Filip va demisiona și se va retrage în opoziție. Astfel, vicepreședintele PD, Vlad Cebotari, în contrazice pe ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, care a afirmat că Vlad Plahotniuc a plecat din R. Moldova la 14 iunie, cu câteva ore mai devreme ca PD să facă anunțul că trece în opoziție.

„Domnul Năstase de multe ori a făcut declarații care se contraziceau. Nu cred că domnul Năstase știe exact pe unde și când a plecat din țară domnul Plahotniuc. Nici eu nu cunosc acest detaliu, pentru că nu m-am interesat. Dar pot să vă spun un lucru: atunci când am terminat briefingul (14 iunie), imediat după asta urma să fiu prezent la o emisiune televizată. Înainte de a ieși din oficiu PD m-am intersectat cu dumnealui (Vlad Plahotniuc n.r.). Asta vă pot spune cu siguranță. Și de această dată, domnul Năstase spune lucruri neadevărate, în care probabil nici el nu crede. Nu știu de ce s-a obișnuit să tot vorbească diferite lucruri, așa cum a vorbit și alte lucruri pe care le-am catalogat minciuni”, a declarat Cebotari, în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune.

Vicepreședintele PD susține că lui Plahotniuc i s-a recomandat să plece din R. Moldova, deoarece planau riscuri foarte mari privind securitatea sa și a familiei. „Cunosc anumite situații în care familia sa și domnia sa au fost supuși unor riscuri sporite, periculoase pentru viața lui și viața unuia din copiii dumnealui. Uneori era avertizat de serviciul de securitate a dlui că ar fi existat anumite riscuri. În ultimele zile aceste avertizări căpătau o culoare tot mai întunecată, deveneau tot mai grave. Dumnealui nu tot timpul acceptă recomandările echipei, deși înțelege că fiecare trebuie să-și facă lucrul. Probabil a fost una din situații când i s-a recomandat să plece. Noi cu colegii cunoșteam că urma să plece din R. Moldova cu câteva zile mai devreme, dar a amânat această plecare din motiv că urma să organizăm transmiterea corectă a puterii și să facem declarația publică. Lucrurile s-au întins și de asta dlui a amânat plecarea până seara”, a precizat democratul.

Chiar dacă liderul PD nu este în R. Moldova, Cebotari afirmă că formațiunea merge înainte. „Niciodată în PD nu am avut o conducere unipersonală. La noi deciziile se iau la masa de discuții. PD este partidul cu cea mai bogată istorie politică, este cel mai longeviv partid politic, care a cunoscut creșteri și căderi, care tot timpul s-a ridicat din genunchi și de fiecare dată a reușit să fie mai puternic și să vină cu o echipă mai bună. Acum am căzut, probabil am admis careva greșeli, dar partidul nu a dispărut și nu va dispărea. De la asta partidul se va face încă mai puternic, colegii noștri devin și mai motivați și vor mai mult să demonstreze societății că putem face lucrurile mult mai bine. Săptămâna viitoare avem întâlniri cu președinții Organizațiilor Teritoriale, reîncepem calendarele vizitelor în teritoriu. PD este un organism viu, care este dornic că muncească în continuare”, a dat asigurări acesta.

În cadrul aceleiași emisiuni, Vlad Cebotari a fost întrebat cum comentează și amenințările care ar fi fost făcute la adresa președintelui Igor Dodon, mai ales că ultimul a declarat că acestea ar fi fost puse la cale de Plahotniuc. „Nu am crezut niciodată în declarațiile pe care le-a făcut domnul Dodon, deoarece ele păreau bizare, nesincere și nu cred că cineva a crezut în ele. Am impresia că cineva are grijă să-l alimenteze pe domnul președinte cu deferite informații de diferită natură. Am impresia că domnul președinte are o predispoziție, din start, de a accepta diferite istorioare”, a conchis sursa citată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2019 09:24 Nicolae Negru Cazul Filat: de la statul capturat la...

05.12.2019 16:01 Ziarul National Victor Chirilă // Ministrul de Extern...

04.12.2019 15:09 Ziarul National Victor Munteanu // Adevărații regizor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md