06:48:26 21.07.2019
 
Stiri

Nicolae Negru, despre protestul din 26 august: „Organizatorii lasă să se înțeleagă că de data aceasta se va merge „PÂNĂ LA CAPĂT”. Consecințele ar lovi și în putere, și în opoziție”

Politică 14.08.2018 13:21 Vizualizări3286 Autor: Ziarul National
Nicolae Negru, despre protestul din 26 august: „Organizatorii lasă să se înțeleagă că de data aceasta se va merge „PÂNĂ LA CAPĂT”. Consecințele ar lovi și în putere, și în opoziție” zdg.md

„Odată ce mitingul din 26 august este continuarea celui din 1 iulie, e logic să presupunem că revendicările vor fi cele formulate atunci: validarea mandatului de primar al Chișinăului, pedepsirea judecătorilor care au invalidat alegerile (cum ar putea autoritățile pedepsi judecătorii e greu de spus) și anularea sistemului electoral mixt”, anticipează editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, cu referire la protestul anunțat de Mișcarea de Rezistență Națională, constituită din Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Liberal Democrat din Moldova.

Totuși, Nicolae Negru spune că e greu de înțeles ce urmărește, de fapt, opoziția. „Organizatorii lasă să se înțeleagă că de data aceasta se va merge „până la capăt”, dar până unde anume rămâne să ghicim. Să sperăm că nu se va ajunge la violență, consecințele ar lovi și în putere, și în opoziție”, crede sursa citată.

„Este evident că guvernarea încăpățânată nu are de gând să cedeze și „amploarea” de până acum a protestelor nu a clintit-o de pe poziția sa. Dar lucrurile se pot schimba întrucâtva, dacă la protest se vor aduna într-adevăr toți cetățenii pe care organizatorii i-au anunțat ca fiind prezenți la mitingul precedent”, declară editorialistul Ziarului NAȚIONAL vizavi de reacția pe care ar trebui s-o aibă guvernarea la protestul din 26 august.

Întrebat dacă la 26 august va fi un miting de amploare, așa cum anunță organizatorii, Nicolae Negru afirmă că s-ar putea să se întâmple să vină mulți oameni, dar în același timp există factori care ar putea spori absenteismul.

„Amploarea mitingului din 26 august ar putea fi sporită de cetățenii care muncesc peste hotare, veniți în vacanță. Se poate conta și pe un efect mimetic, în contextul protestelor de la București. Pe de altă parte, există și factori care ar putea spori absenteismul. Ineficiența protestelor de până acum, în contrast cu frazeologia triumfalistă a organizatorilor, i-ar putea descuraja pe unii să mai participe la miting. Între timp a fost stabilită data alegerilor, fapt care diminuează întrucâtva tensiunea și rostul protestelor viitoare. Votul este cea mai eficientă cale de răsturnare a puterii”, a conchis Nicolae Negru.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2019 09:12 Nicolae Negru De la post-comunism la post-plahotniu...

15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md