04:22:06 13.06.2024
Stiri

Nicolae Negru, despre candidaturile Flocea și Robu: „Cu cât mai multe „SCHELETE” vor avea în dulap, cu atât mai disciplinat vor reacționa la doleanțele puterii”

Politică 30.07.2019 16:19 Vizualizări2074 Autor: Ziarul National
Nicolae Negru, despre candidaturile Flocea și Robu: „Cu cât mai multe „SCHELETE” vor avea în dulap, cu atât mai disciplinat vor reacționa la doleanțele puterii”


Majoritatea parlamentară „ACUM” – PSRM mizează pentru candidați cu „schelete” în dulap la diferite funcții-cheie în stat, iar acest lucru se face pentru ca aceste cadre să fie docile și disciplinate la doleanțele puterii. De această părere este editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, care a comentat candidaturile lui Ruslan Flocea la funcția de director al CNA și a lui Dumitru Robu la funcția de procuror general interimar.

„Candidații sunt aleși în funcție de scopurile urmărite. Una e să-ți dorești un procuror general sau un director CNA care se conduce doar de litera și spiritul legii, nu acceptă comenzi politice, și alta e să identifici o persoană profesionistă, dar „flexibilă” care nu va refuza să facă unele servicii partidelor de guvernământ. Se vede că Alianța „ACUM” -PSRM merge pe a doua cale. În cazul acesta, problemele de integritate pe care le au candidații sunt un plus, nu un minus. Cu cât mai multe „schelete” vor avea în dulap, cu atât mai disciplinat vor reacționa la doleanțele puterii”, spune Negru.

Editorialistul nostru afirmă că o parte dintre simpatizanții „ACUM” se vor distanța, iar alții vor aștepta ca cei pe care i-au votat să îndeplinească promisiunile din campania electorală.

„Cum vor reacționa cetățenii? „Talibanii dezoligarhizării” se vor distanța dezamăgiți, vor continua să facă presiuni pentru a-i îndrepta pe acumiști și socialiști pe drumul dorit de ei, iar ceilalți cetățeni vor aștepta răbdători salariul de 11 mii de lei promis în campania electorală. Fiindcă pe scena politică au rămas puține partide credibile, dezamăgiții vor completa rândurile absenteiștilor. Un anumit număr de cetățeni idolatri, manipulabili vor rămâne loiali Alianței „ACUM” – PSRM”, anticipează Nicolae Negru.


Stiri relevante
Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md