19:19:10 17.06.2024
Stiri

New York Times // Trump pregătește o lovitură împotriva transsexualilor: Sexul unei persoane este determinat DOAR de „elemente biologice clare și obiective”

Știri 25.10.2018 19:01 Vizualizări1846 Autor: Ziarul National
New York Times // Trump pregătește o lovitură împotriva transsexualilor: Sexul unei persoane este determinat DOAR de „elemente biologice clare și obiective” Sursa: cunoastelumea.ro


Potrivit ziarului american New York Times, președintele SUA ar dori să introducă o normă care să stabilească faptul că sexul unei persoane este determinat numai de „elemente biologice clare și obiective” și nu poate fi schimbat.

NYT îl acuză pe Trump că pune la cale o strategie împotriva comunității LGBT, urmând să consfințească, prin lege, că sexul este determinat numai de „elemente biologice clare și obiective”, nu de tendințele pe care le poate avea cineva. Iar orice dispută legată de sex ar trebui să fie clarificată folosind teste genetice.

Ziarul vorbește despre o notă din partea Departamentului Sănătății, din care reiese că guvernul are în vedere posibilitatea de a restricționa definiția sexului unei persoane. „Aceasta este cea mai drastică mișcare a acestui guvern – continuă ziarul care, după cum se știe, este anti Trump – în încercarea de a reduce recunoașterea persoanelor transgender în temeiul legii federale privind drepturile civile”.

Cotidianul american susține că noua definiție ar anula opțiunea (recunoscută de stat) făcută de 1,4 milioane de americani care, în urma unei intervenții chirurgicale (sau nu) au optat pentru un gen diferit de cel în care s-au născut. Această acțiune alarmează, evident, comunitatea LGBT, deoarece, dacă această normă va trece ar echivala cu afirmația conform căreia „transgenderul nu există”.

Ideologia transgender este profund nepopulară, mai ales în rândul femeilor și al părinților. În 2017, Obama declara că promovarea ideologiei transgender a făcut ca Donald Trump să câștige alegerile mai ușor. Sondajele de opinie arată că majoritatea americanilor doresc să îi ajute pe cei care cred că aparțin sexului opus, chiar dacă resping ideea transgenderismului conform căreia sexul legal al unei persoane este determinat de sentimentul de „identitate de gen”, nu de biologie, notează site-ul breitbart.com.

În ciuda efectelor nocive tot mai accentuate asupra tinerilor, ideologia de gen câștigă rapid teren, fiind ajutată de donații imense de la indivizi bogați și companii medicale. În Ohio, de exemplu, în februarie, un judecător a forțat părinții unei fete adolescente să renunțe la custodie, astfel încât să poată începe o viață de tratamente și intervenții chirurgicale care să îi permită să trăiască ca bărbat.

Sursa: cunoastelumea.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md