16:17:47 25.02.2024
Stiri

VIDEO // Liderii lumii au râs de Trump la ONU. Reacția președintelui SUA

Știri 26.09.2018 08:02 Vizualizări1820 Autor: Ziarul National


VIDEO // Liderii lumii au râs de Trump la ONU. Reacția președintelui SUA Sursa: digi24.ro

Moment stânjenitor pentru Donald Trump, în timpul discursului susţinut la Adunarea Generală ONU. Liderii mondiali care asistau la cuvântare au izbucnit în râs când preşedintele american s-a lăudat cu realizările administraţiei sale. Fără să pară deranjat de rumoarea pe care a provocat-o, şeful Casei Albe şi-a continuat discursul. În stilul cu care ne-a obişnuit, a atacat Iranul, a lăudat Coreea de Nord şi a ameninţat că Washingtonul va răspunde oricărui şantaj comercial.

Donald Trump: „În mai puţin de doi ani, administraţia mea a realizat mai mult decât aproape orice altă administraţie din istoria ţării noastre. Este foarte adevărat. (râsete în sală - n.r.) Nu mă aşteptam la o astfel de reacţie, dar este în regulă.

Liderii iranieni seamănă haos, moarte şi distrugere. Nu-şi respectă vecinii, graniţele sau dreptul suveran al naţiunilor. În schimb, jefuiesc resursele ţării pentru a se îmbogăţi şi pentru a răspândi haos în Orientul Mijlociu şi dincolo de această regiune. Le cerem tuturor ţărilor să izoleze regimul iranian atât timp cât agresiunile sale continuă. Felicităm ţări europene precum Polonia pentru construirea unei conducte baltice, astfel încât naţiunile să nu depindă de Rusia pentru alimentarea cu energie. Germania va deveni dependentă complet de energia rusească dacă nu-şi schimbă rapid decizia.

Comerţul trebuie să fie corect şi reciproc, nimeni nu va mai profita de Statele Unite. În ultimele două decenii, am înregistrat un deficit comercial de 13.000 de miliarde de dolari. Însă acele zile s-au încheiat. Nu vom mai tolera un astfel de abuz, nu vom mai permite ca muncitorii noştri să fie victime, nu vom mai permite ca firmele noastre să fie înşelate şi ca bogaţia noastră să fie jefuită. America nu-şi va cere niciodată scuze pentru protejarea cetăţenilor săi.

Fiecare dintre cei de aici este reprezentantul unei culturi diferite, al unei istorii bogate. Statele Unite nu vă vor spune cum să trăiţi, cum să munciţi sau pe cine să veneraţi. Vă cerem doar să ne respectaţi în schimb suveranitatea”.

VIDEO

Sursa: digi24.ro


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md