04:53:06 16.04.2024
Stiri

Nemulțumit de politica externă a R. Moldova și aruncând săgeți spre Popescu, Dodon și Maia Sandu, deputatul Iurie Reniță NU părăsește Blocul „ACUM”: „Dodon a devenit vedeta nr. 1. După 20 octombrie...”

Politică 01.10.2019 10:55 Vizualizări3139 Autor: Ziarul National
Nemulțumit de politica externă a R. Moldova și aruncând săgeți spre Popescu, Dodon și Maia Sandu, deputatul Iurie Reniță NU părăsește Blocul „ACUM”: „Dodon a devenit vedeta nr. 1. După 20 octombrie...”


Deputatul Iurie Reniță, membru al fracțiunii parlamentare a Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), se declară nemulțumit de politica externă a R. Moldova, promovată de majoritatea parlamentară ACUM-PSRM. Cu toate acestea, deputatul anunță că va lua o decizie vizavi de plecarea sa din fracțiunea PPDA după data de 20 octombrie curent, adică după alegerile locale.

Fostul ambasador a criticat astăzi, într-o conferință de presă susținută la Parlament, pașii din domeniul politicii externe ai ministrului Nicu Popescu și ai premierului Maia Sandu.

„Igor Dodon a devenit astăzi vedeta nr. 1 a politicii externe, cu sprijinul blocului „ACUM”. Dodon le stabilește premierului și ministrului de Externe ce țări să viziteze, ce subiecte să abordeze, deși suntem o republică parlamentară”, a declarat Reniță.

Deputatul a catalogat drept „mare greșeală politică și diplomatică” decizia Maiei Sandu de a-l lăsa să meargă la ONU pe Igor Dodon, „un președinte profund antinațional, care reprezintă și promovează interesele Federației Ruse”.

CITIȚI și DEZVĂLUIRI // Cine ar mai putea părăsi fracțiunile parlamentare ale PAS și PPDA: „M-a preîntâmpinat”

De asemenea, Reniță a acuzat conducerea diplomației moldovenești de „diletantism și incompetență”, după declarațiile „răsunătoare” ale ministrului Popescu despre „războiul civil” de la Nistru, despre „elementele” identității naționale sau „capul plecat” în fața omologului său rus, Serghei Lavrov.

„Nu-i exclus că în spatele acestor declarații se află reprezentanți ai așa-zisei națiuni civice moldovenești, cuibăriți acum și pe la Guvern, și în Parlament. Diplomația moldovenească are nevoie de verticalitate”, a spus Reniță.

Fostul ambasador a adăugat că nu i s-au cerut sfaturi în chestiuni de politică externă, dar atunci când a abordat anumite aspecte în cadrul ședințelor blocului „ACUM”, „nu am fost băgat în seamă”.

Menționăm că deputatul Iurie Reniță a ajuns în Parlament pe listele blocului „ACUM”, câștigând circumscripția nr.26 din Chișinău. Acesta nu a votat-o pe socialista Zinaida Greceanîi în funcția de spicher, pe fostul consilier al lui Dodon, Ruslan Flocea, la CNA, și a criticat trecerea Ministerului Apărării și a serviciului de inteligență în subordinea președintelui prorus.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md