01:40:30 28.05.2020
 
Stiri

Nicolae Negru, despre declarația lui Putin, care e gata să pună umărul la procesul de „dezoligarhizare” a R. Moldova: „Ne întrebăm numai cât de sincer este Putin în cazul oligarhilor noștri”

Politică 13.06.2019 11:53 Vizualizări4584 Autor: Nicolae Negru
Nicolae Negru, despre declarația lui Putin, care e gata să pună umărul la procesul de „dezoligarhizare” a R. Moldova: „Ne întrebăm numai cât de sincer este Putin în cazul oligarhilor noștri”


Nicolae Negru, editorialistul Ziarului NAȚIONAL, nu se arată surprins de declarația lui Putin potrivit căreia Rusia va pune umărul la procesul de „dezoligarhizare” a Republicii Moldova, știindu-se că el și emisarul său, Dimitri Kozak, au pus la cale mariajul între acumiști și socialiști și au moșit alianța ACUM-PSRM.

CITIȚI și VIDEO // Putin spune că va SPRIJINI coaliția dintre PSRM și „ACUM”: „Ceea ce au făcut Dodon și foștii săi oponenți, partidele convențional prooccidentale, este un pas spre construirea unui stat modern”

„Era firesc ca Putin să vrea să ne ajute și din alt unghi de vedere, cunoscându-se antipatia sa față de oligarhii răi (ca Hodorkovski) și simpatia pentru oligarhii buni (ca Abramovich) din Rusia. Ne întrebăm numai cât de sincer este dl Putin în cazul oligarhilor noștri.

Dacă e să-l credem lui Dodon (și de ce nu l-am crede pe un cogeamite președinte?), Putin a promis să închidă dosarele penale și l-a invitat pe Plahotniuc la Kremlin, dacă PD semnează acordul de constituire a alianței cu PSRM.

Dodon: ... (rușii) care-s gata să vă primească la Putin și să scoată problema cu dosarele. Putin în față mi-a zis – под мои личные гарантии (garantez prin cuvântul meu).

Plahotniuc: Nu poate el să mă invite încolo, atât timp cât eu am dosare acolo...

Dodon: Eu vă spun ce mi-a spus Putin mie în ochi, ieri:

„Igor, transmite-i lui Plahotniuc că îl invit săptămâna viitoare, cu tine, în doi. Ne-am așezat, am discutat ce facem mai departe. Să nu se teamă, e garanția mea” („Игорь, передай Плахотнюку, что я приглашаю на следующей неделе, с тобой, вдвоём. Мы сели – осудили, как мы двигаемся дальше. Пусть не боятся – под мои личные гарантии”).

Acum ar trebui să ne răspundă cineva de la Kremlin: invitația lui Putin pentru Plahotniuc mai rămâne în vigoare sau a fost anulată?”, întreabă Nicolae Negru.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Mumu 13.06.2019 12:07

Sandu si Nastas sunt omuletii verzi ai lui Putin. A devenit destul de clar. Sunt agenti de destabilizare implantati in politica Rep. Moldova de mult timp sustinuti de fundatii obscure separatiste de tip Open Dialog. Sunt lupii in blana de oaie. Separatisti sub denumire de pro-europeni. Si-au construit abil o aura de pro-europeni si au asteptat momentul potrivit sa ia cu asalt institutiile statului pe model Donbas si Crimeea. Asa cum se lauda Putin cu ceva ani in urma ca va lua Rep. Moldova in ''mod democratic''. Asa cum procedeaza si ne-presedintele Dodown, ei joaca tananica pe constitutia Moldovei si pe institutiile ei. Daca nu reusesc sa preia puterea, macar sa destabilizeze si sa transforme tara intr-un Donbas. Sa-si bata jocd tara prin comportamentul lor de agenti destabilizatori.

Tarnacop 13.06.2019 12:16

Trebue sa fii un imbecil ca sa-l crezi pe Putin ( ori Ulinici, Dodon...)- scapam de Plohotniuc si in conditii democratice, sa decida alegatorul, incotro vrea sa mearga - la EST ori WEST.Negru probabil n-a auzit de AIKIDO, si in loc sa ajute ca Blocul ACUM sa nu primeasca o teapa -toarna apa la moara "democratilor"

Voila 13.06.2019 16:21

Mai este o variantă că Putin repetă traiectoria lui Brejnev și devine senil.

Ion 13.06.2019 16:55

Le propun unor critici, ai lui N.Negru,sa mai citeasca putina istorie.Sa-si mai aminteasca de spriginul prietenesc al rusilor.In 1812 ni-au eliberat de sub jugul turcesc si n-au mai plecat.In 1940 de sub "jugul"mosierilor romani. In 1944 de sub jugul "fascistilor" romani. Toate aceste eliberari sa-u produs fara cererea noastra.Acum ne vor elibera din nou,din prostia noastra.

Polilogu 14.06.2019 19:32

PUTIN s-a dovedit un jucător al șahului geopolitic mai bun decăt toți liderii UE la un loc. Capcana in care s-a căzut a fost ”magistral” mascată si gandită cu trei pasi înainte. Ce urmează ? UN joc de uzură geopolitică întins pe zeci de ani,”...iară noi, noi epigonii ?... mici de zile,mari de patimi ...și etc etc etc ? Alegeri anticipate ? SIGUR CĂ DA !! Anticipate de NORDSTREAM 2.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

22.05.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Numai protejându-l p...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md