04:21:36 29.01.2023
Stiri

Negocieri INTENSE la Soroca pentru alegerea președintelui de raion. Voturile liberalilor și consilierilor lui Leancă, DECISIVE

Politică 09.07.2015 11:20 Vizualizări2990 Autor: Mariana Rață
Negocieri INTENSE la Soroca pentru alegerea președintelui de raion. Voturile liberalilor și consilierilor lui Leancă, DECISIVE publika.md


Trei consilieri locali din partea Partidului Liberal și ai Blocului Politic Platforma Populară Europeană (BPPEM) urmează să decidă, sâmbătă, configurația viitoarei majorități din Consiliul raional Soroca.

Fracțiunile Partidului Liberal Democrat și Partidului Democrat, care cumulează 15 mandate, mai au nevoie de două voturi pentru a putea alege președintele raionului.

Tot de atâtea voturi au nevoie consilierii socialiști, comuniști și ai Partidului Nostru, care de asemenea au în comun 15 mandate.

Contactat de Ziarul NAȚIONAL, consilierul raional din partea PLDM Victor Său ne-a declarat că echipele PLDM și PD au decis că vor purta negocieri pentru formarea unei majorități locale doar cu reprezentanții partidelor proeuropene din Consiliu, adică doi consilieri din partea BPPEM și un consilier liberal.

„Am început deja discuțiile. Chiar în acest moment are loc o ședință comună. Sper că vom ajunge la o înțelegere. PLDM a obținut cele mai multe mandate în Consiliul raional Soroca, de aceea noi insistăm să ne revină nouă funcția de președinte al raionului. L-am propus pentru acest post pe domnul Mihai Mâțu, șeful spitalului raional. O persoană binecunoscută și respectată. Celor de la PL și BPPEM suntem gata să le oferim o funcție de vicepreședinte al raionului și de șef de direcție. Urmează ei să decidă cine va fi vicepreședintele de raion din partea lor”, ne-a comunicat Victor Său.

Socialiștii lasă de înțeles că ar putea fi mai generoși de dragul votului de aur.

„Deocamdată, nu putem să vă spunem pe cine propunem președinte de raion. Desigur, noi insistăm ca funcția de președinte al raionului să revină fracțiunii socialiștilor, dar nu este exclus să fie acordată și altcuiva. Uneori, un vot poate decide totul, de aceea nu e corect să ignorăm voturile liberalilor și ale BPPEM”, ne-a răspuns consilierul socialist Vasile Cojocari, precizând că, la acest moment, ei poartă negocieri bune pentru formarea viitoarei majorități cu reprezentanții BPPEM și PL.

„Am primit o directivă de la conducerea partidului prin care ni se interzice să purtăm negocieri cu partidele oligarhice, de aceea nu discutăm cu PLDM și PD. Cu liberalii nu e o problemă. E vorba de un singur om”, ne-a mai spus Cojocari.

Consilierii BPPEM și PL nu au fost de găsit, fiind într-o ședință.

Precizăm că, după alegerile locale din 14 iunie, PLDM a acumulat în Consiliul raional Soroca nouă mandate, PSRM - șase mandate, PD - șase mandate, Partidul Nostru – cinci mandate, PCRM – patru mandate, BPPEM – două mandate, Partidul Liberal – un mandat.

Prima ședință a Consiliului raional Soroca a fost convocată pentru ziua de 4 iulie, dar a fost anulată din lipsă de cvorum. La ședință s-au prezentat doar consilierii liberal-democrați și democrați.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.01.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Toate statele sunt s...

27.01.2023 16:26 Ziarul National Au luat la pumni un bărbat noaptea, î...

25.01.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Problema identitară î...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md