13:04:04 21.06.2024
Stiri

PAS, DEPĂȘIT în sondaje de BeCS, iar Maia Sandu a PIERDUT primul loc la capitolul încredere. Dan Dungaciu: „Când cineva se plimbă LIBER, după ce l-am văzut cu „kulioace”, iar PEȘTII mari au fugit, e o mare problemă…”

Actualitate 20.12.2021 12:12 Vizualizări9896 Autor: Ziarul National
PAS, DEPĂȘIT în sondaje de BeCS, iar Maia Sandu a PIERDUT primul loc la capitolul încredere. Dan Dungaciu: „Când cineva se plimbă LIBER, după ce l-am văzut cu „kulioace”, iar PEȘTII mari au fugit, e o mare problemă…”


Blocul electoral al „Comuniștilor și Socialiștilor” (BeCS) ar lua cele mai multe voturi, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, potrivit unui sondaj realizat de IDIS „Viitorul”, Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române și compania „CBS Research”.

Potrivit cercetării sociologice, Blocul „Comuniștilor și Socialiștilor” ar acumula 37,8 la sută, iar Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) - 37,7%.

Partidul „ȘOR” e al treilea partid care ar intra în Parlamentul R. Moldova, fiind cotat cu 12,6 la sută.Totodată, Maia Sandu a fost depășită de Ion Ceban la capitolul încredere. În primarul general al capitalei au încredere 45%, iar în Maia Sandu – 37 la sută. Președintele de onoare al PCRM, Igor Dodon, se bucură de încrederea a 35 la sută din respondenți.
Sociologul Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române, a menționat că descreșterea PAS și a Maiei Sandu în sondaje s-a produs prea repede.

În opinia lui, așteptările cetățenilor au fost și sunt foarte mari, însă actuala guvernare nu a putut să gestioneze foarte bine situația cu creșterea prețurilor.

În același context, Dungaciu a precizat că guvernarea PAS și Maia Sandu puteau să recupereze prin acțiuni ferme în lupta împotriva corupției, însă și la acest capitol nu s-a întâmplat mai nimic.

„Peștii mari sunt la libertate, au fugit. Altul se plimbă la libertate prin Moldova, în condițiile când am văzut cu toții acel „kuliok”. Doar Igor Dodon nu era singur în oglindă. Când se întâmplă așa, e o mare problemă”, a precizat Dungaciu.

Directorul „CBS Reserch”, Vasile Cantarji, a spus că e firesc ca imaginea guvernării să se erodeze, doar că în acest caz se întâmplă prea devreme: „Mai devreme sau mai târziu, imaginea guvernării se erodează. Au fost așteptări exagerate, iar tendințele de scădere a încrederii sunt firești”.

Cercetarea sociologică a fost realizată pe un eșantion 1 055 de persoane, cu o marjă de eroare de 3%. Datele au fost colectate direct, în perioada 4 - 15 decembrie curent.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md