16:24:22 17.05.2022
Stiri

„MUȚII” și „VORBĂREȚII” din Parlament. Cine au fost cei mai leneși și cei mai harnici deputați?

Politică 08.01.2015 15:02 Vizualizări4168 Autor: Mariana Rață
„MUȚII” și „VORBĂREȚII” din Parlament. Cine au fost cei mai leneși și cei mai harnici deputați?


Intrat în Parlament pe listele Partidului Comuniștilor, Oleg Babenco este singurul deputat din fostul Parlament care nu a deschis niciodată gura la ședințele Legislativului, dacă e să credem datelor prezentate de Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției.

Timp de patru ani, Oleg Babenco nu a avut nicio inițiativă legislativă, nicio luare de cuvânt, nicio interpelare sau declarație și doar 47 de absențe nemotivate.

Deși considerat un deputat influent, Mark Tkaciuk nu a fost cu mult mai vorbăreț. În patru ani, el a ieșit doar de două ori la microfonul din Parlament. Din totalul de 232 de ședințe ale Parlamentului din fosta legislatură, Tkaciuk a absentat la 71 dintre el, dintre care la 62 a avut absențe nemotivate.

Topul celor mai pasivi deputați din Parlament este continuat cu liberal-democratul Angel Agachi care a avut doar trei ieșiri la microfon.

Liberalul Vadim Vacarciuc, ajuns ulterior liberal-reformator, a avut doar de patru ori curajul să iasă la microfon în Parlament.

Cel puțin trei deputați din fostul Legislativ a avut câte șase luări de cuvânt. Este vorba despre liberal-democratul Lilian Zaporojan, comunistul Mihail Poleanschi și democratul Mihai Solcan.

Colegul de fracțiune al ultimului, Oleg Sîrbu, a avut șapte ieșiri la microfon, cu una mai mult decât fosta socialista Zinaida Greceanîi, liberal-democratul Ivan Ionaș și democratul Vladimir Plahotniuc.

De cealaltă parte, au fost și deputați care nu au scăpat nicio ocazie ca să iasă cu luări de cuvânt. Cel mai activ deputat din fostul Parlament este liberalul Valeriu Munteanu, cu 187 de luări de cuvânt. Acesta este urmat de fostul liberal-democrat Veaceslav Ioniță (183 luri de cuvânt) și liberal-democratul Valeriu Streleț (162 de luări de cuvânt).

Au existat însă și deputați care au avut un comportament diferit după ce au plecat din fracțiunile cu care au ajuns în Parlament.

Astfel, Vadim Cojocaru, relativ activ în timpul în care făcea parte din fracțiunea liberalilor, a pierdut interesul față de procesul legisaltiv de îndată ce a trecut în tabăra liberal-reformatorilor.Timp de mai bine de un an, deputatul nu a rostit nicio declarație, a avut doar opt luări de cuvânt și nicio inițiativă legislativă.

Dodon, dimpotrivă, foarte tăcut în perioada aflării sale în fracțiunea PCRM, a devenit deodată activ după părăsirea partidului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md