20:41:50 21.07.2024
Stiri

Module de alimentare pentru încărcarea automobilelor electrice, asamblate la Strășeni și exportate în Uniunea Europeană și în Marea Britanie

Actualitate 10.07.2024 10:37 Vizualizări995 Autor: Ziarul National
Module de alimentare pentru încărcarea automobilelor electrice, asamblate la Strășeni și exportate în Uniunea Europeană și în Marea Britanie


O întreprindere din Republica Moldova asamblează la Strășeni module pentru încărcarea automobilelor și a autobuzelor electrice. Anual, angajații companiei asamblează până la patru mii de module de alimentare electrice de putere, toate fiind exportate în țările Uniunii Europene și în Marea Britanie.

Potrivit managerului de operațiuni al companiei, Iulian Sîrbu,la întreprindere muncesc în jur de 40 de angajați, instruiți la locul de muncă.

„Modulele de alimentare electrice permit încărcarea concomitentă a două autovehicule. În cazul automobilelor, acestea se încarcă timp de 15 minute, iar un autobuz are nevoie de 60 de minute”, i-a informat Iulian Sîrbu pe ministrul Energiei, Victor Parlicov, și pe secretara de stat Cristina Pereteatcu, în cadrul unei vizite a acestora la întreprindere.Ministrul Parlicov a subliniat că electrificarea transportului atât a celui individual, cât și a celui public va contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și la combaterea schimbărilor climatice.

„Combustibilii auto reprezintă aproximativ o treime din balanța energetică a Republicii Moldova, iar electrificarea transportului este o prioritate pentru Ministerul Energiei. Dezvoltarea infrastructurii necesare de încărcare a vehiculelor electrice va fi o motivație în plus pentru șoferi să treacă la un automobil eco. Nu mai puțin important este faptul că R. Moldova exportă produse cu HiTech, astfel fiind create locuri de muncă și valoare adăugată”, a punctat ministrul Energiei.

Secretara de Stat a Ministerului Energiei, Cristina Pereteatcu, le-a vorbit reprezentanților companiei de proiectul de lege Sandbox, care oferă un cadru legal flexibil pentru cercetare și dezvoltare, contribuind la optimizarea stocării și distribuției energiei electrice, precum și la promovarea energiei regenerabile în Republica Moldova.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md