06:22:47 25.09.2021
Stiri

MITĂ la Primăria Trușeni și tentative de a deposeda bătrânii de proprietăți: Primarul și arhitectul-șef, printre reținuți

Actualitate 14.09.2021 12:29 Vizualizări1456 Autor: Ziarul National
MITĂ la Primăria Trușeni și tentative de a deposeda bătrânii de proprietăți: Primarul și arhitectul-șef, printre reținuți


Funcționarii Primăriei Trușeni, suburbie a capitalei, ar fi cerut de mai multe ori mită între 500 și 1 000 de euro sau chiar bunuri materiale pentru eliberarea anumitor acte. Mai mult, o bătrână de 73 de ani din sat risca să rămână fără proprietăți.

Primarul comunei Truşeni, arhitectul-şef, fostul şef al întreprinderii municipale a primăriei şi un agent economic sunt cercetaţi de ofițerii şi procurorii anticorupţie pentru pretindere de mită pentru eliberarea unor acte permisive în vederea legalizării unui imobil.

Cercetările ofiţerilor Centrului Național Anticorupție (CNA) şi ale procurorilor au scos la iveală mai multe cazuri de pretindere de mijloace financiare de la agenţi economici şi persoane fizice în schimbul eliberării certificatelor de urbanism pentru construcţie şi a altor documente pentru legalizarea unor imobile sau terenuri.

„Sumele pretinse de grupul de funcţionari variau între 500 şi 1 000 de euro, dar au fost documentate şi cazuri în care au fost pretinse şi bunuri materiale (terenuri) în schimbul eliberării unor acte permisive”, se arată într-un comunicat de presă al CNA.

Totodată, oamenii legii au documentat şi tentativa de preluare abuzivă a unor proprietăţi, care aparţineau unei locuitoare, în vârstă de 73 de ani, a comunei Truşeni.

„Au fost obţinute imagini video din biroul de serviciu al primarului de Truşeni, unde au avut loc discuţii dintre edil şi complicii săi privind planul de deposedare de avere a unei femei singure. Potrivit rolurilor împărţite între complici, aceştia urmau să obţină încrederea pensionarei prin oferirea unor atenţii, pentru a putea intra în posesia actelor originale de proprietate asupra casei de locuit din Truşeni, a unor terenuri, dar şi a unui apartament din capitală. De asemenea, din discuţiile purtate, banii pe care i-ar fi obţinut după vânzarea proprietăţilor menţionate, urmau a fi împărţiţi între membrii grupului”, acuză CNA.

Pe numele primarului, arhitectului-şef, fostului şef al întreprinderii municipale şi al unui agent economic au fost deschise dosare penale pentru corupere pasivă, activă şi trafic de influenţă.

Aceştia au fost reţinuţi şi escortaţi la CNA pentru audieri, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, riscă închisoarea de până la 10 ani.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce înseamnă pentru „...

20.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apatia transnistrean...

17.09.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema Maiei Sandu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Maia Sandu trebuie să plece la Moscova pentru a-l ruga pe Vladimir Putin să vândă gaze mai ieftine Republicii Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md