17:40:08 15.10.2018
 
Stiri

Mistreții, principala sursă de răspândire a pestei porcine: Încă doi porci sălbatici găsiți morți pe teritoriul R. Moldova

Economie 04.10.2018 10:31 Vizualizări1018 Autor: Ziarul National
Mistreții, principala sursă de răspândire a pestei porcine: Încă doi porci sălbatici găsiți morți pe teritoriul R. Moldova
Poză simbol

Doi mistreți morți au fost găsiți în ultima săptămână pe teritoriul R. Moldova - unul în apropiere de satul Țahnăuți din raionul Rezina și altul lângă Palanca din Ștefan Vodă.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor susține că rezultatele de laborator au arătat că aceștia erau bolnavi de pestă porcină africană.

Dacă pe parcursul anului trecut principala sursă de îmbolnăvire a porcilor din R. Moldova era aducerea de produse din carne de porc din Ucraina, în ultimul an principala sursă de răspândire a acestei boli sunt mistreții, spun specialiștii.

Recent, Guvernul a decis să prelungească perioada de vânat pentru mistreți, vulpi și șacali, principalii purtători ai acestui virus.

Ieri, Cabinetul de miniștri a mai decis ca toți porcii din satul Crocmaz, raionul Ștefan Vodă, să fie sacrificați, deoarece acolo au fost înregistrate trei focare de pestă porcină africană.

Pe parcursul anului 2018, în R. Moldova au fost înregistrate deja 25 de focare de pestă porcină, dintre care 16 sunt active. Până acum, 14 raioane din sud-estul țării au fost afectate de acest virus, fiind nimiciți 253 de porci domestici.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.10.2018 09:25 Nicolae Negru „Malul stâng întreabă malul drept”

12.10.2018 09:21 Nicolae Negru Patriarhul Kirill vine la Chișinău să...

08.10.2018 09:47 Nicolae Negru Privatizarea „Air Moldova” și greșeal...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că sintagma „integrare europeană” trebuie introdusă în Constituția R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md