17:19:18 16.01.2019
 
Stiri

Ministrul căruia i se pare CIUDAT că sentința în dosarul lui Șor nu a fost TRADUSĂ în șase luni: Spune că NU poate face nimic, dar Diacov îl contrazice

Anticorupție 18.01.2018 15:20 Vizualizări2633 Autor: Ziarul National
Ministrul căruia i se pare CIUDAT că sentința în dosarul lui Șor nu a fost TRADUSĂ în șase luni: Spune că NU poate face nimic, dar Diacov îl contrazice

Ministrul Justiției, Alexandru Tănase, spune că e ciudat faptul că sentința de condamnare a lui Ilan Șor nu a fost tradusă timp de șase luni de prima instanță, dar declară că nu poate să facă nimic, pentru că ar fi o ingerință în actul justiției.

„Și mie mi se pare ciudată această situație, dar din păcate nu am dreptul legal nici să intervin și nici să comentez. Dacă era un dosar cu o sentință irevocabilă, atunci puteam comenta. Îmi pare rău, dar nu pot comenta. Dacă voi comenta, atunci îmi vor scoate ochii că mă bag în activitatea judecătorului. Mă împiedică legea să comentez orice dosar aflat în instanță”, a declarat Tănase în cadrul unei emisiuni televizate.

Totuși, dacă ar trebui să se adreseze la general judecătorilor, atunci Tănase i-ar îndemnă pe aceștia să dea prioritate unor dosare de interes public. „În cazul de față, eu cred că judecătorul care are acest dosar în gestiune ar trebui să înțeleagă că e de interes public. În situația în care te confrunți cu o problemă sensibilă, trebuie să fii foarte atent și să acorzi prioritate. Eu înțeleg că judecătorii sunt foarte încărcați cu dosare. Nu doresc nimănui un asemenea volum de muncă, dar trebuie să ai unele priorități în acțiuni, astfel ca oamenii să vadă că se face justiție”, a precizat acesta.

Tănase a mai adăugat ca, în calitate de avocat, a avut un dosar care s-a perindat zece ani prin instanțele naționale. „Eu nu sunt nici judecător și nici avocat în acest caz. Această întrebare trebuie adresată celor responsabili de administrarea justiției. Presiunea publică e pe ministru, dar instrumentariul în zona justiției este inexistent. Eu nu pot da instrucțiuni. Rezistența din partea judecătorilor este mare”, a conchis ministrul Justiției.La rândul său, fostul procuror al municipiului Chișinău, Ion Diacov, spune că Tănase nu ar avea dreptate când spune că nu se poate implica.

„Legea nu vă interzice. Dimpotrivă, legea vă obligă să vă implicați în situația creată cu cazul Șor. Judecătorii mint cu nerușinare despre „problemele” apărute cu traducerea sentinței. Judecătorul este obligat să elibereze sentința în limba vorbită de inculpat în original, adică în limba rusă. „Problema” cu translatorul este artificială. Deci, este vorba de abuz în serviciu din partea judecătorului, fapt pentru care acesta este pasibil de tragere la răspundere”, a opinat Diacov.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Sorin 18.01.2018 15:56

Hai lăsați-mă și cu Diacov aista, o fost vreo 38 ani procuror în sistem și nu a făcut nimic ca să schimbe lucrurile, nici măcăr un caz notoriu de condamnare nu are, numai hoți de buzunare și cei care furau găini, un găinar acest Ivan Diacov !

Petru 18.01.2018 15:58

Tănase o să schimbe mult la justiție spre bine, ia să vedeți cum o să facă curățenie !

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

11.01.2019 09:17 Nicolae Negru Cine și de ce disprețuiește geopolitica?

08.01.2019 09:45 Nicolae Negru Intelectualii și alegerile parlamentare

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md