12:07:06 20.04.2018
Stiri

Mesajul pe care Ambasadorul SUA la Chișinău i l-a transmis lui Igor Dodon: Vizează Armata Națională

Politică 25.09.2017 16:04 Vizualizări2457 Autor: Ziarul National
Mesajul pe care Ambasadorul SUA la Chișinău i l-a transmis lui Igor Dodon: Vizează Armata Națională

Ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit, s-a întâlnit în această dimineață cu președintele Igor Dodon căreia i-a transmis mai multe mesaje privind asigurarea securității din regiune și modernizarea Armatei Naționale.

„Ambasadorul Pettit s-a întâlnit în această dimineață cu președintele Dodon pentru a discuta situația politică curentă, precum și o serie de aspecte bilaterale, inclusiv cooperarea în domeniul securității între SUA și Republica Moldova. Ambasadorul Pettit i-a reamintit președintelui despre importanța Republicii Moldova ca partener responsabil în domeniul securității în regiune și l-a încurajat să ia în considerare cooperarea în continuare pentru modernizarea Armatei Republicii Moldova prin instruire și modernizarea echipamentului”, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei SUA din R. Moldova.

Comunicatul Președinției are, însă, doar două fraze cu referire la întâlnirea celor doi oficiali.

„În cadrul dialogului, părțile au abordat subiecte actuale cu privire la agenda politică internă, Găgăuzia, chestiuni legate de soluționarea diferendul transnistrean, politica externă, relațiile bilaterale moldo-americane ș.a.”, este cea de-a doua frază din comunicat, după ce prima anunță întâlnirea dintre Dodon și Pettit.

Menționăm că prerședintele Igor Dodon a interzis participarea militarilor moldoveni la mai multe exerciții de peste hotare, la care au participat colegi din statele membre ale NATO. Dodon și-a motivat deciziile prin faptul că „R. Moldova este un stat neutru”, iar aderarea la NATO ar însemna „război pentru R. Moldova”.

Fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru, l-a acționat pe Igor Dodon în judecată, susținând că, din cauza deciziilor sale, Armata Națională a fost lipsită de 12,7 miliarde de dolari, bani care urmau să vină din SUA.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!tudor 25.09.2017 18:02

Sa da-i in judecata un koprofag? Fu11111

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are cele mai mari șanse să devină primar general al municipiului Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md