07:11:22 19.06.2024
Stiri

„Marș Identitar” la Chișinău, cu ocazia Zilelor Românilor de Pretutindeni: „Îi invităm pe toți cei care dețin cămașă națională sau ie să se alăture evenimentului, purtând cu mândrie simbolurile noastre românești”

Actualitate 22.05.2024 16:18 Vizualizări1520 Autor: Ziarul National
„Marș Identitar” la Chișinău, cu ocazia Zilelor Românilor de Pretutindeni: „Îi invităm pe toți cei care dețin cămașă națională sau ie să se alăture evenimentului, purtând cu mândrie simbolurile noastre românești” IPN // Elena Covalenco


Reprezentanții Ligii Studenților din Basarabia și ai asociației obștești „Ideea Națională” organizează vineri, 24 mai, un „Marș Identitar” pe străzile din Chișinău, cu ocazia Zilelor Românilor de Pretutindeni.

Participanții vor porni, la ora 14.00, de la intersecția bulevardului Grigore Vieru cu strada Romană din capitală și vor mărșălui până la strada pietonală Eugen Doga, unde va avea loc un concert.

„În timpul Marșului, îndreptându-ne spre strada pietonală, vom pregăti mai multe surprize pentru participanți. Pe parcursul evenimentului vom transmite un puternic mesaj-campanie, afirmându-ne angajamentul față de direcția pro-Vest și promovând votul „da” pentru integrarea europeană la referendum. Vă așteptăm să vă alăturați acestui demers, indiferent de apartenența voastră politică și etnică. La final vom avea un program muzical de excepție. Îi invităm în mod special pe toți cei care dețin cămașă națională sau ie să se alăture evenimentului, purtând cu mândrie simbolurile noastre culturale și identitare”, a declarat astăzi președinta Ligii Studenților din Basarabia, Nicoleta Gherman, în cadrul unei conferințe de presă susținute la IPN.

Silviu Popa, membru al Ligii Studenților din Basarabia, a adăugat că Zilele Românilor de Pretutindeni reprezintă o sărbătoare dedicată unității și solidarității tuturor românilor. Prin intermediul acestei sărbători este promovată cultura, tradițiile românești, dar și sunt reafirmate legăturile spirituale și culturale dintre toate comunitățile de români: „Evenimentul pe care îl organizăm vineri, de la ora 14.00, este o oportunitate de a reafirma legăturile și de a celebra identitatea și de a ne mândri cu identitatea noastră românească. Îi invităm pe toți cei care simt românește”.

Menționăm că Zilele Românilor de Pretutindeni vor fi sărbătorite și la București, în perioada 24 - 26 mai curent.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md