17:01:26 25.07.2024
Stiri

Maia Sandu, sigură că autoritățile vor finaliza reformele inițiate, inclusiv cea din domeniul justiției, pentru a putea adera la UE. Igor Grosu: „Reformele inițiate în domeniul justiției și cel al combaterii corupției sunt prioritare”

Actualitate 10.07.2024 17:03 Vizualizări1457 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, sigură că autoritățile vor finaliza reformele inițiate, inclusiv cea din domeniul justiției, pentru a putea adera la UE. Igor Grosu: „Reformele inițiate în domeniul justiției și cel al combaterii corupției sunt prioritare”


R. Moldova își va respecta angajamentul de a avansa în parcursul european, iar autoritățile vor finaliza reformele inițiate, inclusiv pe cea în domeniul justiției.

Mesajul a fost transmis astăzi de către președinta Maia Sandu în cadrul întrevederii avute cu Olivér Várhelyi, comisarul european pentru Vecinătate și Extindere, care întreprinde o vizită de lucru la Chișinău pentru demararea procesului bilateral de analiză a corespunderii legislației naționale cu cea a UE.

Șefa statului a exprimat recunoștință pentru asistența financiară semnificativă oferită de Uniunea Europeană. Totodată, președinta Maia Sandu a subliniat importanța susținerii Ucrainei, inclusiv pentru asigurarea securității în Republica Moldova și în regiune, transmite Președinția.

„Suntem conștienți că fiecare capitol de negociere închis va însemna rezultate vizibile pentru cetățeni, pentru dreptate și supremația legii. De aceea reformele inițiate în domeniul justiției și cel al combaterii corupției sunt prioritare, precum și securitatea internă”, a afirmat, la rândul său, președintele Parlamentului, Igor Grosu, care s-a întâlnit separat cu oficialul european aflat la Chișinău.

CITIȚI și VIDEO // UE debursează 100 de milioane de euro care vor ajunge săptămâna viitoare la Chișinău: Două treimi din sumă este oferită sub formă de asistență macrofinaciară

În cadrul discuțiilor, șeful Legislativului a menționat că Parlamentul va continua să muncească împreună cu Guvernul, societatea civilă pentru a avansa în implementarea agendei de reforme a statului nostru și pentru a alinia treptat legislația cu acquis-ul comunitar.Președintele Parlamentului s-a referit și la faptul că, în această toamnă, vor avea loc două exerciții electorale importante pentru viitorul Republicii Moldova. „Ne vom asigura împreună cu partenerii noștri ca ele să decurgă conform legii, fără amestecul Federației Ruse și al grupărilor criminale”, a mai spus șeful Legislativului.

Menționăm că vizita la Chișinău a comisarului european pentru Vecinătate și Extindere, Olivér Varhelyi, are loc în contextul primei runde de screening bilateral din cadrul negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană – evaluarea legislației naționale pe capitolul 5 „Achiziții publice”, care se referă la utilizarea eficientă a banilor publici.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md