22:15:53 21.08.2019
 
Stiri

Maia Sandu și Andrei Năstase au mers la Parlament, dar NU s-au prezentat în fața Comisiei de anchetă

Politică 12.11.2018 11:00 Vizualizări1501 Autor: Ziarul National
Maia Sandu și Andrei Năstase au mers la Parlament, dar NU s-au prezentat în fața Comisiei de anchetă captură

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, și președintele Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), Andrei Năstase, au mers astăzi la Parlament, dar nu au mai ajuns în fața Comisiei de anchetă pentru „elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept ale acuzațiilor de imixtiune din partea Fundaţiei „Otwarty Dialog” (Dialog Deschis) şi fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale R. Moldova și a finanțării unor partide politice”.

Cei doi politicieni au organizat o conferință de presă în fața Parlamentului și au explicat de ce nu vor merge să răspundă la întrebările membrilor comisiei de anchetă.

„În 2017, am fost la un eveniment organizat la Parlamentul European (PE), acolo unde am vorbit despre respectarea drepturilor omului în R. Moldova. Acest lucru nu are nimic cu finanțarea din afara țării a partidelor politice. Evenimentul a fost organizat de câțiva reprezentanți ai PE, împreună cu Fundația „Open Dialog”. Am prezentat această invitație. Inițiativa vine de la Ana Potiga, președintele subcomitetului pentru apărare și securitate în PE. De rând cu ea, această invitație a fost semnată și de alți parlamentari europeni. În invitație e scris că acest eveniment este organizat împreună cu „Open Dialog”, care ne-a finanțat deplasarea la Bruxelles. Asemenea lucruri se practică în R. Moldova”, a declarat Maia Sandu.

Politiciana este convinsă că și membrii Partidului Democrat, dar și ai altor partide politice au participat la unele evenimente, iar organizatorii le-au plătit drumul și cazarea. „Niciodată aceste lucruri nu au fost văzute ca o încălcare. PAS nu a primit niciun bănuț de la această fundație sau de la oricare altă fundație internațională. Noi avem de răspuns în fața cetățenilor, dar nu în fața membrilor acestei comisii care au probleme de integritate. Prin această comisie se urmărtește discreditarea noastră și excluderea din campanie. Ei își dau seama cine sunt adevărații oponenți ai acestui regim ”, a argumentat Maia Sandu.

La rândul său, Andrei Năstase a menționat că se va prezenta în fața comisiei doar dacă și presa va fi în sală. „Noi insistăm să mergem la comisie alături de presă, pentru ca oamenii să știe despre ce e vorba. S-a creat o comisie în afara tuturor competențelor. Nu e de competența Parlamentului să facă aceste audieri. De când ei trebuie să fie și judecători? Au recurs la o farsă. E vorba de terorism intelectual. Suntem curați și onești și putem sta la dispoziția instituțiilor de anchetă din întreaga lume, dar nu a celor capturate”, a adăugat Năstase.

Amintim că Parlamentul a creat Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de imixtiune a Fundației „Dialog Deschis” și fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale R. Moldova și a finanțării unor partide politice, inclusiv PAS și PPDA, la începutul lunii octombrie curent.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante
Top stiri

Teodor 12.11.2018 11:20

Maia Sandu are frica de adevar, deoarece se stie ca conform unui raport prezentat de Parlamentul European, fundația Open Dialog, este acuzată de înrolare de partea serviciilor secrete rusești în războiul hibrid dus de Rusia împotriva Occidentului.

Artur 12.11.2018 13:34

Negru pe alb scire în lege, că este interzisă finanțarea partidelor politice din experior. Pentru asta ei trebuie să fie trași la răspundere.

Eduard 12.11.2018 16:01

Cel mai penibil este ca in data dupa declaratiile lui Gofman, presa de buzunar au parvenit nu cu o informatie relevanta pentru cetateni, dar cu o inscenare fabricata descpre averile inventive a acestuia.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md