21:50:02 12.12.2019
 
Stiri

Maia Sandu: „Pe 31 august, noi o să sărbătorim Ziua Limbii Române, nu ziua limbii de stat. Nu ştiu ce o să sărbătorească preşedintele Dodon”

Politică 22.08.2019 16:40 Vizualizări10649 Autor: Ziarul National
Maia Sandu: „Pe 31 august, noi o să sărbătorim Ziua Limbii Române, nu ziua limbii de stat. Nu ştiu ce o să sărbătorească preşedintele Dodon”

Premierul Maia Sandu a declarat că, pe 31 august, Guvernul va sărbători Ziua Limbii Române, indiferent de poziţia preşedintelui Igor Dodon, care susţine că limba pe care o vorbesc moldovenii este moldoveneasca şi nu româna.

„Pe 31 august, noi o să sărbătorim Ziua Limbii Române, nu ziua limbii de stat. Nu ştiu ce o să sărbătorească preşedintele Dodon. E treaba lui. Noi sărbătorim Ziua Limbii Române, aşa a fost întotdeauna în cazul nostru”, a declarat Maia Sandu pentru blogul lui Marius Diaconescu de pe Adevărul.ro.

Întrebată de ce în documentele oficiale ale Primăriei Chişinăului apare doar limba noastră, iar limba română a dispărut, Maia Sandu a răspuns că „la Primăria Chişinău a ajuns în funcţia de primar cineva de la Partidul Socialiştilor. La Guvern se va sărbători Ziua Limbii române”.

Cât priveşte evenimentele care sunt planificate de către Igor Dodon pe 24 august, care a decis să sărbătorească „aniversarea a 75-a a eliberării Moldovei de fascism”, ce se va încheia cu „un concert grandios”, în timp ce Guvernul a declarat 23 august zi de doliu naţional, Maia Sandu spune că „ne-am exprimat anumite îngrijorări, pentru că aceste lucruri o să trezească nemulţumirea celor care au avut de suferit de pe urma regimului stalinist şi sunt foarte mulţi cei care au avut de suferit”.

„Unii dintre oameni poate nu conştientizează încă acest lucru, pentru că propaganda, din păcate, a avut efecte de durată şi mai are aceste efecte. Nu putem să le interzicem celor din Partidul Socialiştilor să organizeze anumite manifestaţii. Noi, pe partea noastră, o să comemorăm în 23 august”, a spus prim-ministrul Maia Sandu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Miticu Mitica 23.08.2019 11:05

Dorim declaratii despre ce limba vorbeste si sarbatoreste dl Nastase .

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.12.2019 13:40 Ziarul National Victor Chirilă // Lașitate, inconsecv...

09.12.2019 09:09 Nicolae Negru Politica externă echilibrată în dezec...

06.12.2019 09:24 Nicolae Negru Cazul Filat: de la statul capturat la...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md