14:53:38 19.05.2024
Stiri

Maia Sandu îl APOSTROFEAZĂ pe ministrul Apărării pentru vizita neanunțată a lui Șoigu la Chișinău, pe 24 august: Ambasadorul R. Moldova la Moscova, chemat pentru explicații

Politică 21.08.2019 14:05 Vizualizări3516 Autor: Ziarul National
Maia Sandu îl APOSTROFEAZĂ pe ministrul Apărării pentru vizita neanunțată a lui Șoigu la Chișinău, pe 24 august: Ambasadorul R. Moldova la Moscova, chemat pentru explicații


Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, vine la Chișinău pe 24 august, când președintele Igor Dodon și socialiștii se pregătesc să sărbătorească „75 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă” cu mult fast.

Premierul Maia Sandu l-a aprostrofat astăzi, în ședința de Guvern, pe ministrul Apărării de la Chișinău, Pavel Voicu, că nu a notificat din timp Guvernul despre acest lucru și a punctat că vizita lui Șoigu va fi „neoficială”.

„Întrucât nu ați întreprins toate demersurile legale, această vizită nu poate fi una oficială. Drept urmare, Guvernul nu este implicat în această vizită și nu pot fi semnate acorduri sau înțelegeri oficiale. Ca orice cetățean străin, domnul Șoigu poate să viziteze Republica Moldova în calitate de persoană privată. Pe viitor, în condițiile în care vreți să invitați oaspeți în Republica Moldova, în calitate oficială, aceste invitații trebuie să fie făcute conform legii. Guvernul trebuie să fie notificat în scris din timp, să se întreprindă toate demersurile procedurale pentru ca să se poată asigura implicarea ministerului de Externe și ambasadelor noastre în modul corespunzător în stabilirea agendei și în asigurarea protocolului în asemenea vizite. Parcurgerea acestor pași conferă caracterul oficial al unei vizite. Neîndeplinirea acestor proceduri fac ca vizita domnului Șoigu să fie una neoficială”, a afirmat Sandu.

În același context, premierul i-a solicitat ministrului de Externe, Nicu Popescu, să-l convoace pentru explicații pe Amabsadorul R. Moldova din Federația Rusă, Andrei Neguță.

„Vă rog să luați legătura cu ambasada noastră la Moscova și să-l chemați pe domnul ambasador pentru consultări, ca să clarificăm cum s-au întâmplat aceste lucruri”, a cerut premierul.


Stiri relevante
19.05.2024 10:33 440 Matrioșka din cutia chinezească
Top stiri
19.05.2024 10:33 423 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md