22:47:31 24.06.2024
Stiri

Fost premier, AMENINȚAT cu Procuratura de către Igor Dodon: „Să dea explicații instituțiilor de drept pentru modul în care au FAVORIZAT INFRACTORII și pentru inacțiune, nu să ceară explicații de la Guvernul Chicu”

Politică 09.01.2020 11:45 Vizualizări5131 Autor: Ziarul National
Fost premier, AMENINȚAT cu Procuratura de către Igor Dodon: „Să dea explicații instituțiilor de drept pentru modul în care au FAVORIZAT INFRACTORII și pentru inacțiune, nu să ceară explicații de la Guvernul Chicu”


Președintele Igor Dodon continuă să afirme că fostul premier Maia Sandu ar fi avut aranjamente secrete cu britanicul Nathaniel Rothschild, pentru ca Aeroportul Internațional Chișinău să ajungă la el. Mai mult, șeful statului afirmă că Guvernul Sandu ar fi favorizat infractorii și organele de drept trebuie să ia măsurile de rigoare.

„Apropo de situația privind concesiunea Aeroportului. Opoziția a desfășurat o întreagă campanie de manipulare, în care au încercat să inducă în mod total fals o legătură între preluarea acestei concesiuni și președintele țării. Eu am fost primul care am condamnat această preluare și am explicat că acel cetățean rus (Goncearenko n.r.) nu este altceva decât un paravan folosit de Plahotniuc și Șor încă de la început pentru preluarea ilegală a Aeroportului. Spre deosebire de conducerea PAS și PPDA, care au avut întâlniri secrete cu Rothschild (cel care a renunțat recent la concesiune) și au încercat să facă pe ascuns un aranjament secret cu el, eu nu m-am întâlnit niciodată cu acel cetățean rus și susțin că în spatele lui se ascunde mai departe schema ilegală de preluare a aeroportului”, a declarat Dodon într-un interviu pentru tribuna.md.

Citește și: Un fost premier „a verificat la Moscova” cine este Goncearenko, noul concesionar al Aeroportului: Protejat de serviciile rusești și „amicii de la Gazprom”, iar „operațiunea” a fost coordonată cu „noul tătuca” de la Chișinău

Președintele a subliniat că este necesar să fie anulat contractul de concesiune și a continuat tirul atacurilor la adresa Maiei Sandu. „Orice alte combinații privind această concesiune sunt escrocherii și regret că inclusiv Guvernul Sandu a încurajat acest tip de escrocherie, încercând să legalizeze preluarea aeroportului de către fostul concesionar. Instituțiile statului au obligația să facă lumină în tot ceea ce ține de aceste ilegalități, inclusiv în ceea ce privește interesele politicienilor și guvernelor pe care le-au încurajat.

Citește și: DOC // Dodon, prins DIN NOU cu MINCIUNA: Guvernul Sandu a cerut în instanță anularea contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău pe 10 septembrie curent

Așadar, în privința aeroportului cei din PAS trebuie să dea explicații instituțiilor de drept pentru modul în care au favorizat infractorii și pentru inacțiune, nu să ceară explicații de la Guvernul Chicu, care a făcut ceea ce guvernanții, aparținând PAS, au refuzat să facă la vremea lor – să demareze acțiunile pentru anularea contractului de concesiune”, a punctat Dodon.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md