22:32:01 01.06.2023
Stiri

Loteria miliardului și protestele lui Șor

Actualitate 26.02.2023 10:30 Vizualizări1475 Autor: Ziarul National
Loteria miliardului și protestele lui Șor


Trustia, elegii politikoase

Ieri am discutat despre eficiența și productivitatea protestelor șoriste. De ce republicomoldovenii nu prea înghit momeala cu plata facturilor la gaz și curent electric pentru trei luni și ce e de făcut ca ei să iasă cu mai mult entuziasm la proteste, ca să-l bucure pe Putin?

Nu e prea echitabilă chestia cu facturile: alde Șor, Plahotniuc, Dodon, Tauber și alții care dețin palate cheltuie mai mult gaz și mai mult curent electric, ei o să fie în câștig. Factura mea îi de o mie de lei, iar a lor e de 30 de mii de lei, spuse Cozonac. Ei au de unde plăti, așa că lasă să plătească. De ce trebuie eu să îngheț pentru dânșii, iar ei să stea la cald pe țărmul mediteraneean...

Ei au furat miliardul, ei trebuie să plătească facturile, fu de acord Colesovnazadov.

Dacă ar veni Șor cu valizele de bani în centrul Chișinăului și ar spune că împarte miliardul la cei care ies la protest, sunt sigur că s-ar aduna un milion de oameni, spuse Dr P. Stuh.

Fiecăruia i-ar reveni câte 1 000 de dolari sau euro. Nu e prea mult. Mai bine să organizeze o loterie cu o mie sau două mii de bilete. Fiecare participant norocos să aibă șansa să câștige 1 milion sau jumătate de milion de dolari sau euro, propuse Georgeta.

Cei care vor câștiga un milion de euro, nu vor ataca Președinția și Parlamentul. Iar cei care nu vor câștiga – îi vor ataca pe organizatori. Șor trebuie să inventeze altceva, se arătă sceptic Sobcor.

Toată lumea căzu de acord: cu Șor, cu Plahotniuc, Dodon, Tauber et eiusdem farinae, lumea nu va ieși la protest, Maia Sandu poate sta liniștită.

Acum stau și mă gândesc de ce s-a supărat Moscova pe premierul Dorin Recean pentru că a spus că Transnistria trebuie demilitarizată? Nu s-a pornit Putin să demilitarizeze Ucraina acum un an? Lui i se poate, iar lui Recean nu? Sau s-a temut că transnistrenii se vor demilitariza fără ca Recean să implice armata?

Al vostru cupidont, reprofilat, Ion Buraga

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

ion 26.02.2023 12:21

Eficienta si productivitatea protestelor soristilor ar creste semnificativ daca ar include revendicari privind compensarea de catre autoritati a cheltuielilor anuale ale sustinatorilor pentru votca si tabacioc.

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
31.05.2023 09:00 Cazimir Țino Cazimir Țino // Uniunea Europeană - s...

29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md