21:33:51 17.04.2024
Stiri

Dodon s-a LANSAT deja în CAMPANIA electorală și schimbă macazul: „Aceste alegeri parlamentare au fost inevitabile…”. DEZINFORMĂRILE lansate de Dodon la adresa Maiei Sandu și a ambasadorilor occidentali

Actualitate 28.04.2021 19:24 Vizualizări3915 Autor: Ziarul National
Dodon s-a LANSAT deja în CAMPANIA electorală și schimbă macazul: „Aceste alegeri parlamentare au fost inevitabile…”. DEZINFORMĂRILE lansate de Dodon la adresa Maiei Sandu și a ambasadorilor occidentali


„Vreți alegeri, mergem la alegeri! Noi suntem pregătiți să facem față acestei provocări politice și să demonstrăm că electoratul socialiștilor este de încredere, este puternic din punct de vedere moral și înțelege foarte bine cine și ce reprezintă în politica internă și cea externă”, a declarat liderul socialiștilor Igor Dodon imediat după ce președintele Maia Sandu a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului și a stabilit data alegerilor anticipate.

„Aceste alegeri parlamentare au fost inevitabile din mai multe motive. Însă ar fi trebuit să le amânăm din cauza pandemiei. La toamnă, numărul de infectați ar fi fost deja în scădere. Însă dacă pentru Maia Sandu și coordonatorii săi din Occident nu contează riscurile la care sunt supuși cetățenii Moldovei, dacă Curții Constituționale (CC) aservite politic nu-i pasă de Constituție și ei toți împreună insistă asupra unei campanii electorale imediate, să-și asume toată responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă. Acum oamenii trebuie să conștientizeze în ce situație a ajuns astăzi țara noastră. Și de ce unii se grăbesc atât de mult”, a adăugat Dodon.

Citește și: VIDEO, DOC // Președinta Maia Sandu a semnat DECRETUL: Alegeri parlamentare anticipate pe 11 iulie 2021

Socialistul a criticat CC pentru că a anulat starea de urgență, deși mai multe restricții au fost ridicate în ultimele săptămâni chiar de către Guvernul său: „În consecință, Guvernul a fost lipsit de competența de a lua deciziile necesare în mod operativ cu privire la pandemie, criza economică și socială. Anulând starea de urgență prin decizia controversată a CC de buzunar, președintele și partidul său au anulat mai multe inițiative aprobate anterior de către guvern pentru susținerea populației și a agenților economici”.

Dodon nu a ezitat să critice și partenerii occidentali ai R. Moldova, care în ultimii ani au menținut R. Moldova pe linia de plutire.

Citește și: VIDEO // STAREA de URGENȚĂ, instituită de PSRM-ȘOR până la 30 mai, ANULATĂ de Curtea Constituțională: „ANTICIPATE!”

„La indicația coordonatorilor din Occident, Maia Sandu și sateliții săi politici aruncă țara în campania electorală chiar în apogeul pandemiei, când numărul cetățenilor imunizați constituie abia circa 3%, pe un fundal de deficit bugetar enorm, care ar putea provoca, în condițiile unei instabilități politice, reținerea plăților curente, dificultăți la achitarea pensiilor și a salariilor, falimentul agenților economici, sărăcirea în continuare a populației. Este important de menționat că în buget nu sunt prevăzuți bani pentru alegeri. Aceștia trebuie să fie luați din alte surse și rezerve importante, inclusiv din banii rezervați pentru achiziționarea vaccinurilor. Iată ce priorități nesănătoase are Președinția”, spune sursa citată.

CITIȚI și Banca Mondială va oferi R. Moldova 24,8 MILIOANE de euro pentru ca Guvernul să poată achiziționa vaccinuri împotriva COVID-19

Socialistul a subliniat că, începând cu ziua de astăzi, toată responsabilitatea pentru „consecințele grave pentru viața și sănătatea cetățenilor țării noastre” va fi pe seama președintelui Maia Sandu, a echipei sale, a partidului PAS și a judecătorilor CC.

În stilu-i caracteristic, Dodon a lansat mai multe dezinformări despre președintele Maia Sandu, dimplomații occidentali, dar și despre viitorul Parlament: „Președintele Maia Sandu declară deschis că în viitorul Parlament va solicita modificarea denumirii limbii de stat în Constituția țării noastre din moldovenească în română. Ea a promis coordonatorilor săi din Occident că, prin noua componență a Parlamentului, va realiza ratificarea unor documente care subminează valorile tradiționale ale poporului nostru, care distrug familia. Această declarație a fost făcută în mod cinic în ajunul celei mai sfinte și luminate sărbători – Învierea Domnului Iisus Hristos. Ambasadorii țărilor din Occident își permit să intervină în treburile interne ale Moldovei independente, ceea ce era anterior inadmisibil, iar Ambasadorul României ofensează deschis poporul moldovenesc, limba și istoria sa. La alegeri sau prin orice altă metodă de drept, noi trebuie să demonstrăm că nu vom ceda țara noastră planurilor NATO, or, cu părere de rău, anume la aceasta se reduce acum totul în politica moldovenească: va deveni Moldova o platformă militară pentru NATO sau nu. Noi spunem ferm – Nu!”.

Socialistul a chemat partidele de stânga să facă front comun la alegerile parlamentare anticipate și anunță un miting pe 9 mai.

„La parada din 9 mai, noi va trebui să demonstrăm unitatea noastră pentru memoria strămoșilor noștri, dar și pentru a confirma credința și valorile noastre. Fără divergențe și fără egoism de partid. Doar așa cetățenii stataliști vor putea obține majoritatea în Parlament. Numai așa poporul moldovenesc va putea învinge la aceste alegeri”, a conchis Dodon.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md