18:41:43 13.07.2024
Stiri

Domnica Manole răspunde ATACURILOR lansate de socialistul Dodon: „Actele de RĂZBUNARE pentru deciziile adoptate sunt inadmisibile”

Actualitate 16.04.2021 12:59 Vizualizări14932 Autor: Ziarul National
Domnica Manole răspunde ATACURILOR lansate de socialistul Dodon: „Actele de RĂZBUNARE pentru deciziile adoptate sunt inadmisibile”


Președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, consideră ca actele de răzbunare ale politicienilor pentru deciziile adoptate de Înalta Curte sunt inadmisibile și sunt incompatibile cu statul de drept.

Această reacție vine în contextul declarației de astăzi a ex-președintelui R. Moldova, Igor Dodon, care amenințat că majoritatea parlamentară PSRM-„ȘOR” va iniția un proiect de hotărâre privind aprobarea unei declarații referitoare la uzurparea puterii în stat de către trei judecători ai Curții Constituționale.

Citește și: Dodon a dat INDICAȚII deputaților socialiști să-i tragă la răspundere pe trei judecători ai CC. „Vom înainta un proiect de hotărâre a Parlamentului, care va constata faptul uzurpării CC de către Manole, Șova și Roșca”

„Consider necesar să vă reamintesc, în acest context, că judecătorii Curții Constituționale îndeplinesc rolul esențial de gardieni ai Constituției și ai valorilor ei. Curtea Constituțională este un arbitru al separației puterilor.

CITIȚI și VIDEO, DOC // Curtea Constituțională a DECIS: Parlamentul urmează a fi DIZOLVAT. Doi magistrați au avut opinii SEPARATE

Exercitarea oricărei forme de presiuni asupra judecătorilor Curţii Constituționale atât înainte de adoptarea actelor sale jurisdicționale, cât şi ca un act de răzbunare pentru soluţiile adoptate este inadmisibilă, fiind incompatibilă cu respectarea statului de drept, a autorităţii Curţii şi a supremaţiei Constituţiei”, se arată în declarația semnată de Domnica Manole.

Potrivit președintelui Curții, politicienii maturi trebuie să țină cont de „implicațiile adverse, profunde și de lungă durată pentru stat al unui asemenea tip de atacuri la adresa judecătorilor constituționali”.

„Prin urmare, cine are cultura constituționalismului, trebuie să respecte soluțiile Curții”, a conchis Manole.

Igor Dodon a declarat astăzi că fracțiunea PSRM va înainta un proiect de hotărâre a Parlamentului, care va constata faptul uzurpării Curții Constituționale de către trei judecători ai Înaltei Curți (Domnica Manole, Liuba Șova și Nicolae Roșca) în interesul politic al președintelui Maia Sandu, încălcarea jurământului depus în fața Parlamentului și vom cere demisia lor.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md