07:13:57 17.08.2018
 
Stiri

VIDEO // Candidatul unioniștilor la funcția de primar al Chișinăului, lansat în campanie de fostul președinte de la București și primarul de Iași. Băsescu: „Vine România în R. Moldova”

Alegeri 2018 11.04.2018 12:11 Vizualizări1014 Autor: Ziarul National
VIDEO // Candidatul unioniștilor la funcția de primar al Chișinăului, lansat în campanie de fostul președinte de la București și primarul de Iași. Băsescu: „Vine România în R. Moldova”

UPDATE 12.45 // Președintele „Acțiunii 2012”, George Simion, a spus că a venit la evenimentul de astăzi cu „inima grea”, pentru că pe parcursul ultimei săptămâni „am încercat să aducem toți candidații la un loc pentru a-și fa mâna și a găsi o formulă de candidat comun”, lucru care a eșuat.

„De azi înainte, Constantin Codreanu mu este candidatul unui partid sau altul, este reprezentantul, candidatul și viitorul primar al întregii mișcări unioniste. Constantin Codreanu este primarul Unirii”, a spus Simion.

UPDATE 12.41 // Primarul de Iași, Mihai Chirica, a îndemnat chișinăuenii să-l susțină pe Constantin Codreanu care a promis că va fi „un primar al tuturor”.

„Este un candidat care a spus de la bun început că dorește Unirea Basarabiei cu România. Este nevoie să punem cu toții umărul, să începem să legăm cu adevărat istoria care ne face să mergem împreună mai departe. (...) Acest an este lăsat de Dumnezeu să-l trăim împreună. 100 de ani de când Basarabia a cerut din nou Unirea cu România. Sunteți o capitală cu foarte multe etnii. Toți fac parte din comunitatea Chișinăului. Niciunul nu trebuie lăsat pe dinafară. Iar Constantin Codreanu a promis să fie primarul tuturor”, a spus Mihai Chirica.

Potrivit primarului de Iași, poarta de intrare a R. Moldova în Europa este Iașiul și România: „Eu, din cealaltă capitală a Moldovei, voi face tot posibilul ca să rămână numai una”.UPDATE 12.30 // „Soluțiile pe care le propun ca primar nu sunt pentru un an, ci pentru cinci ani. Vreau să fiu și voi fi un primar de cursă lungă. Sunt soluții nu doar pentru unioniști, dar pentru toate minoritățile etnice din Chișinău. (...) Vreau să fiu un primar care unește”, a spus Constantin Codreanu.

UPDATE 12.21 // Obiectivul anunțat de Constantin Codreanu este accederea în turul doi și câștigarea alegerilor pentru șefia Chișinăului. Printre promisiunile electorale ale lui Codreanu se numără acordarea de sprijin financiar pentru toți pensionarii din Chișinău, alocații pentru toți copii cu vârste de 0 - 18 ani, așa cum se întâmplă în România, înființarea a 20 de cantine sociale, realizarea înfrățirii Chișinăului cu cel puțin nouă orașe din România și aducerea de fonduri europene, românești, în capitala R. Moldova.

De asemenea, Codreanu își propune crearea a 50 de mii de locuri noi de muncă, izolarea termică a tuturor clădirilor din Chișinău, construcția a 20 de parcări, inclusiv subterane, reabilitarea Cimitirului Eroilor, restaurarea a cinci clădiri istorice anual, plantarea a un milion de copaci, reabilitarea rețelelelor de apă și canalizare etc.

„Corupția care a înflorit în capitala R. Moldova trebuie curmată”, a anunțat candidatul PUN înființarea unui corp de control al primarului, adăugând că orașul „ a degradat” în ultimii zece ani.


Candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la funcția de primar al Chișinăului, Constantin Codreanu, se lansează astăzi în campanie din Scuarul Europa situat în centrul capitalei R. Moldova.

Deputatul de la București este susținut de fostul președinte al României, Traian Băsescu, primarul de Iași, Mihai Chirica, și viceprimarii de Bacău, Piatra-Neamț și Suceava.

„Vine România în R. Moldova”, a declarat Traian Băsescu înainte de a-i oferi cuvântul lui Constantin Codreanu ca să-și facă public programul său pe care are de gând să-l implementeze la Primăria Chișinău.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!


Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.08.2018 09:30 Nicolae Negru Împotriva tragediilor anacronice

10.08.2018 09:27 Nicolae Negru Oligarho-unioniștii, oligarho-europen...

06.08.2018 09:30 Nicolae Negru Unor colegi

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md