05:12:44 16.04.2024
Stiri

Irina Lozovan solicită să fie „ștearsă” de pe lista Blocului comuniștilor și socialiștilor: „Fără voia blocului, acolo stați!”

Actualitate 15.02.2024 11:28 Vizualizări1955 Autor: Ziarul National
Irina Lozovan solicită să fie „ștearsă” de pe lista Blocului comuniștilor și socialiștilor: „Fără voia blocului, acolo stați!” ZdG


Deputata Irina Lozovan, reținută în anul 2023 pentru acceptare cu bună știință a finanțării partidului politic din partea unui „grup criminal organizat”, a revenit astăzi la ședințele Parlamentului.

Aceasta i-a solicitat președintelui Parlamentului Igor Grosu, să fie scoasă din lista membrilor fracțiunii parlamentare a Blocului comuniștilor și socialiștilor, deoarece a anunțat încă în vara anului trecut că părăsește această structură politică pe listele căreia a ajuns în Parlament după alegerile din 2021.

Spicherul Igor Grosu a declarat că dânsul n-o „poate scoate”, până nu există o decizie a fracțiunii respective.

„Fără voia blocului, acolo stați! Blocul e beton, acolo stați!”, a amuzat deputații Igor Grosu, în timp ce foștii colegi de fracțiune ai Irinei Lozovan, inclusiv Vladimir Voronin, făceau gesturi cu mâinile să-i „salveze” de această legislatoare.

CITIȚI și VIDEO din DOSAR // Dolarii lui Șor, pentru a corupe candidații la alegeri: Deputata Lozovan și soțul ei, FILMAȚI cum „negociază” și oferă zeci de mii de dolari

Amintim că Lozovan a fost lipsită, pe 21 septembrie 2023, de imunitate parlamentară și s-a aflat mai multe luni în arest la domiciliu. Potrivit Procuraturii Anticorupție, Irina Lozovan, care a aderat în anul trecut la Partidul „Renaștere”, a încercat, împreună cu soțul ei, să recruteze primarul orașului Ocnița, promițându-i 1 milion de lei personal și un alt milion de lei, alocați primăriei pentru a fi utilizați la dezvoltarea infrastructurii orașului Ocnița, „în vederea fortificării poziției electorale a Partidului „Renaștere”, afiliat fugarului Ilan Șor.

Deși primarul orașului Ocnița a refuzat propunerea, Irina Lozovan și soțul acesteia au continuat „acțiunile de convingere”, transmițând-ui suma de 30 000 de dolari. Banii proveniți de la grupul criminal organizat Șor au fost ridicați de către soțul Irinei Lozovan de la sediul Partidului „Renaștere”, arătau procurorii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md