16:23:11 18.05.2024
Stiri

VIDEO din DOSAR // Dolarii lui Șor, pentru a corupe candidații la alegeri: Deputata Lozovan și soțul ei, FILMAȚI cum „negociază” și oferă zeci de mii de dolari

Actualitate 03.11.2023 10:23 Vizualizări3298 Autor: Ziarul National
VIDEO din DOSAR // Dolarii lui Șor, pentru a corupe candidații la alegeri: Deputata Lozovan și soțul ei, FILMAȚI cum „negociază” și oferă zeci de mii de dolari Captură video


Deputata Irina Lozovan, candidat al Partidului „Renaștere” pentru funcția de primar al orașului Ocnița, și soțul ei, Pavel Gârleanu, au fost filmați în timp ce negociază cu primarul actual de Ocnița să-și părăsească echipa și să adere la partidul-clonă al celui condus de penalul Ilan Șor și declarat neconstituțional în luna iunie curent.

În total, Lozovan i-a promis primarului 1 000 000 de lei și i-a transmis că va mai beneficia de un milion de lei pentru necesitățile primăriei, inclusiv pentru dezvoltarea infrastructurii orașului Ocnița, dacă va pune umărul la fortificarea poziției electorale a Partidului „Renaștere”.

O secvență video, făcută publică de Procuratura Anticorupție, o surprinde pe Lozovan alături de soțul ei în timp discută „scenariul” și oferă prima tranșă de bani primarului de Ocnița - 30 de mii de dolari.
Irina Lozovan: Noi putem prima parte astăzi și când va face declațația aducem a doua parte.

Pavel Gârleanu: Așa și spun - îi dau lui Petrovici 30, iar Marcel... și 20 așa. Până nu ne clarificăm în totalitate cu voi, noi nu...
Amintim că Procuratura Anticorupție a anunțat joi că a finalizat urmărirea penală în dosarul în care cei doi sunt învinuiți de acceptarea cu bună știință a finanțării partidului politic din partea grupului criminal organizat condus de Ilan Șor.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, la această etapă urmează să fie prezentate materialele cauzei penale învinuiților și avocaților acestora, să fie soluționate cererile și demersurile acestora, iar ulterior cauza penală va fi expediată în instanța de judecată.

„Din motiv că Partidul „Șor” a fost declarat neconstituțional, Ilan Șor, având scopul menținerii controlului asupra unor procese politice, electorale, sociale din R. Moldova, a oferit Irinei Lozovan mijloace bănești pentru identificarea cât mai multor primari și consilieri locali, pe care să-i convingă să adere la Partidul „Renaștere”. Astfel, învinuita a încercat să-l recruteze pe primarul orașului Ocnița (...). Deși primarul orașului Ocnița a refuzat propunerea, Irina Lozovan și soțul acesteia au continuat „acțiunile de convingere”, transmițând-ui suma de 30 000 de dolari. Banii proveniți de la grupul criminal organizat Șor au fost ridicați de către soțul Irinei Lozovan de la sediul Partidului Renaștere”, amintesc procurorii.

Pe 21 septembrie 2023, deputații din Parlamentul R. Moldova au aprobat cererea procurorului general interimar privind ridicarea imunității Irinei Lozovan, lipsind-o de imunitate parlamentară. Pe 18 octombrie 2023, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a prelungit măsura preventivă în privința Irinei Lozovan - arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md