18:44:01 14.08.2018
 
Stiri

Ion Ceban: „Locuitorii capitalei vor ști secundă cu secundă orice acțiune făcută de aleșii locali. Activitatea Primăriei Chișină va fi deschisă și transparentă”

Alegeri 2018 17.04.2018 13:40 Vizualizări464 Autor: Ziarul National
Ion Ceban: „Locuitorii capitalei vor ști secundă cu secundă orice acțiune făcută de aleșii locali. Activitatea Primăriei Chișină va fi deschisă și transparentă”

„Lipsa de transparenţă creează condiţiile ideale pentru corupţie şi multe din actele de corupţie cu implicarea factorilor de decizie din Primăria capitalei, au avut loc, anume pentru că nu a existat un minim de vizibilitate în acţiunile Primăriei”, a declarat candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) la funcția de primar general, Ion Ceban, într-o conferință de presă, în care a prezentat măsurile pe care le va lua pentru a asigura transparența în activitatea instituției.

Potrivit lui Ceban, pentru a atinge acest obiectiv (asigurarea transparenței n.r.), până la începutul lunii octombrie 2018, vor fi create consilii de experți în diferite domenii ce ţin de activităţile din capitală. De asemenea, toate stenogramele ședințelor Consiliului municipal Chișinău vor fi publicate online, împreună cu materialele video. „Este foarte important ca fiecare cetăţean să poată urmări pas cu pas, secundă cu secundă orice acţiune, orice frază, spusă de aleşii locali sau de funcţionari. Aceasta va descuraja abuzurile, ilegalităţile, protecţionismul, alte manifestări care, din păcate, se simt ca la ele acasă în Primăria Chişinău”, a comunicat Ion Ceban.

Candidatul a venit și cu propunerea de a iniția crearea unui singur centru pentru furnizarea de servicii municipale, care va funcționa pe principiul „ghişeului unic”. „În calitate de viitor Primar, vă promit că oamenii nu vor mai aștepta luni de zile pentru a primi răspuns la petițiile lor. Va fi creat un centru electronic de adresări, la baza căruia va sta experiența de lucru cu cetățenii, pe care am acumulat-o în cadrulproiectului PETITIA.MD și a platformei propunerilor pentru buget DECIDE.MD”, a adăugat acesta.

Sursa citată a reamintit că toate documentele normative ale Primăriei și preturilor , vor fi traduse și în limba rusă, „ca limbă oficială a comunicării interetnice”. Candidatul a mai spus că cele mai importante informații despre oraș, proiecte urbane, oportunități de investiții, turism, vor fi traduse în limba engleză. „Site-ul Primăriei (www.chisinau.md) va fi tradus și întreținut în trei limbi: de stat, rusă și engleză. Limba nu mai trebuie să fie un impediment pentru buna informare şi pentru liberul acces al cetăţeanului la informaţie”.

Ion Ceban a mai promis că va lansa și sistemul „Casa Electronică”, prin intermediul căruia va fi posibilă desfășurarea de adunări și sondaje, precum și informarea chișinăuienilor despre orice noutate recentă. „Prin acest sistem fiecare locuitor va putea să afle informaţii despre lucrările de reparații, sistarea apei calde, a încălzirii, etc. La rândul lor, asociațiile de locatari vor putea să utilizeze acest sistem pentru a coordona, a informa și a organiza întâlniri ale proprietarilor de locuințe”, a conchis acesta.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md