16:23:43 25.05.2024
Stiri

INVESTIGAȚIE: Cum au ajuns documente secrete acasă la Vlad Filat

Politică 21.10.2015 14:33 Vizualizări1723 Autor: Galina Munteanu
INVESTIGAȚIE: Cum au ajuns documente secrete acasă la Vlad Filat


Procuratura Anticorupţie (PA) a expediat Procuraturii Generale (PG) un demers prin care a solicitat investigarea circumstanţelor în care documente ce conţin informaţii despre monitorizarea acţiunilor de protest din centrul capitalei se aflau acasă la deputatul Vlad Filat.

Potrivit procurorilor, este vorba despre documente ce conţin date privind identitatea organizatorilor şi persoanelor care participă la proteste, descrierea cronologică a acţiunilor propriu-zise ale acestora, dar şi informaţii privind monitorizarea unor politicieni.

Procurorii presupun că aceste acte provin de la Ministerul Afacerilor Interne, datorită conţinutului informaţiei, dar și faptului că în textul de pe plicurile în care au fost depistate documentele era scris: „personal pentru domnul Vlad Filat de la O. Balan”.

„PG urmează să decidă asupra subdiviziunii care va investiga acest caz, într-o procedură separată, şi asupra eventualităţii audierii funcţionarilor din instituţiile care au pus la dispoziţie informaţia”, se precizează într-un comunicat de presă al PG.

Amintim că procuroarea Adriana Bețișor a anunțat că mai multe documente, inclusiv cu „acces restricţionat”, au fost depistate şi ridicate în timpul percheziţiilor efectuate de procurori la domiciliul lui Vladimir Filat, învinuit de corupție și trafic de influență.

Solicitați de Ziarul NAȚIONAL, responsabili de la Serviciul de presă al Ministerului de Interne au spus că vor reveni mai târziu cu o reacție la subiect.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md