10:52:48 19.05.2022
Stiri

Învață în Italia, lucrează în Cehia și CĂLĂTOREȘTE în toată Europa. Iată POVESTEA unei bloggerițe din R. Moldova

Moldovenii în lume 01.08.2016 14:30 Vizualizări5974 Autor: Victoria Bortă
Învață în Italia, lucrează în Cehia și CĂLĂTOREȘTE în toată Europa. Iată POVESTEA unei bloggerițe din R. Moldova facebook.com


A creat un blog de călătorii și a atras atenția europenilor cu articolele sale utile și atractive. Este vorba de Diana Frumosu, o tânără moldoveancă, care își face masteratul în Bologna, dar este angajată în Cehia și a vizitat o mulțime de locuri din Europa.

Dilorah se numește blogul tinerei, care după primele articole a atras atenția polonezilor și a primit o secțiune personală pe pagina Foreigners in Poland. La primul său articol, publicat pe această pagină, Diana a adunat 22 de mii de vizualizări și consideră că prin intermediul „unei comunități largi poți ajunge departe”.

Bloggerița îți spune tot ce trebuie să știi înainte de a vizita Praga, Berlinul sau Republica Moldova, iar articolele sale sunt scrise în limba engleză, de aceea cititorii tinerei sunt din toată Europa, dar mai mult din Cehia, Polonia, Germania, Italia și Marea Britanie.

„Unii dintre ei mi-au scris mesaje în care îmi mulţumesc pentru informaţia oferită sau chiar îmi dau şi alte întrebări. Alţii îmi spun că s-au regăsit în articolul meu (este vorba despre Erasmus), iar asta mă motivează să scriu şi mai mult”, povestește Diana pentru Ziarul NAȚIONAL.

Blogul a fost creat în primăvara acestui an, dar tânăra a început să scrie mai intensiv după sesiunea de vară.

„Scriu pe blog, pentru că îmi place să inspir şi alţi oameni. Scriu despre călătorii, variante cu buget mic, locuri mai puţin cunoscute, idei despre cum şi ce să vezi, dar şi despre culturile şi limbile pe care le descopăr la oamenii pe care îi cunosc, deci vreau să construiesc o imagine integrală”, ne convinge Diana.

Dilorah este o denumire inventată de autoare, care a optat pentru ceva memorabil și original. Cu toate acestea, explicația este una destul de complexă, dar reprezentativă. Di de la „Diana and a diluvium of emotions” (Diana şi o mare de emoţii), lo de la „lost madly in love with people and life” (pierdută în dragoste pentru oameni şi viaţă) şi ah!

„Asta mă reprezintă. Iubesc oamenii, îmi place să-i descopăr şi să-i încurajez sau să-i las să mă inspire ei pe mine”, spune cu mult entuziasm Diana.

Blogul este la început, iar tânăra lucrează la perfecționarea acestuia și speră să își surpindă cititorii cu cât mai multe articole interesante, plănuindu-și să ajungă până la sfârșitul acestui an în Croația, Austria și Marea Britanie.

Deși a locuit în Italia, în Polonia și în Cehia, bloggerița încă nu știe unde ar vrea să se stabilească. „Mai am un an de master, în care se pot întâmpla mii de lucruri. Cine-ar fi spus vreodată că aş fi ajuns în Polonia după ce-am plecat la studii în Italia? Eu le numesc mici accidente care îmi schimbă viaţa la anumite intervale de timp. Las lucrurile să se întâmple”, conchide bloggerița.

Diana Frumosu provine din raionul Criuleni, iar cu patru ani în urmă a ales să studieze limbile și literaturile străine la Universitatea de Studii din Verona. Pe moment, face un program de masterat la Universitatea din Bologna. Iar pentru că se duce la facultate doar la examene, între timp Diana lucrează la o companie din Cehia.

Tot cu patru ani în urmă, tânăra a publicat cartea de poezie „Strada cu trandafiri” la Editura „Arc” din Chișinău și este convinsă că nu se va lăsa de scris, dar nici de călătorii.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md