05:30:30 16.08.2018
 
Stiri

Intermediarul din „dosarul Gorbunțov”, condamnat la ÎNCHISOARE cu executare și anunțat în căutare internațională: Ar fi adus în R. Moldova zeci de mii de euro, destinați pentru influențarea killerului Proca

Anticorupție 23.05.2018 14:51 Vizualizări2133 Autor: Ziarul National
Intermediarul din „dosarul Gorbunțov”, condamnat la ÎNCHISOARE cu executare și anunțat în căutare internațională: Ar fi adus în R. Moldova zeci de mii de euro, destinați pentru influențarea killerului Proca Independent
Bancherul Gherman Gorbunțov

Intermediarul din „dosarul Gorbunţov”, care a introdus prin contrabandă 30 de mii de euro în R. Moldova, bani destinați pentru influențarea killerului Vitalie Proca ce se află într-o închisoare din România, a fost condamnat, ieri, de Curtea de Apel Chişinău la patru ani închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis, acesta fiind anunţat în căutare internaţională.

Procuratura Generală anunță că, anterior, Judecătoria Hâncești l-a achitat, dar procurorii „au demonstrat prin probe” că, în noaptea de 7 octombrie 2016, „inculpatul a introdus pe teritoriul Republicii Moldova, prin contrabandă, suma de 30 000 de euro, pe care i-a primit în oraşul Moscova, Federaţia Rusă”.

„Banii au fost introduşi ilegal peste frontiera Republicii Moldova, prin punctul de control Leuşeni-Albiţa, fără a fi declaraţi organului vamal, aşa cum prevede legislaţia. Potrivit materialelor cauzei penale, inculpatul ar fi primit suma respectivă drept recompensă pentru a-l influenţa pe killerul Vitalie Proca să-şi schimbe depoziţiile în dosarul tentativei de asasinare a bancherului rus Gherman Gorbunţov”, cităm din comunicatul Procuraturii.

Curtea de Apel Chișinău a mai dispus încasarea forţată şi gratuită, în folosul statului, a echivalentului sumei de 20 000 de euro.

Decizia Curţii de Apel este executorie, însă poate fi supusă căilor ordinare de atac la Curtea Supremă de Justiţie.

Amintim că, anterior, killerul Proca a declarat într-un interviu pentru Jurnal TV că cel care i-ar fi comandat să-l împuște pe Gorbunțov la Londra a fost Vlad Plahotniuc. Procurorii de la Chișinău, însă, îl suspectează pe Renato Usatîi, care a fugit la Moscova, că ar sta în spatele tentativei eșuate de asasinare a bancherului. Și Gorbunțov indică la Usatîi ca fiind cel interesat de moartea sa. Renato Usatîi a respins aceste acuzații.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Serghiu 23.05.2018 15:25

Bandiții lui Usatîi îs ăștia, da ? cei pe care ăsta ia folosit ca să-l impune pe Proca să de-a declarații false corect ? am înțeles că Usatîi iar fi achitat kilerului Proca 100 mii euro, bani pe care femeia lui și-a tras Mercedes, acum să răspundă !

Vadim 23.05.2018 18:04

Opa, încep a ieși la iveală detalii din schemele lui Usatîi și paremise că aceasta e doar începutul, iar condamnări vor mai urma.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.08.2018 09:30 Nicolae Negru Împotriva tragediilor anacronice

10.08.2018 09:27 Nicolae Negru Oligarho-unioniștii, oligarho-europen...

06.08.2018 09:30 Nicolae Negru Unor colegi

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md