13:57:15 12.07.2020
 
Stiri

„Înțelegerile” dintre Dodon și Krasnoselski, fără nicio valoare. Milițienii transnistreni au mai instalat un post improvizat de „grăniceri” în satul Cocieri

Actualitate 04.06.2020 15:02 Vizualizări887 Autor: Ziarul National
„Înțelegerile” dintre Dodon și Krasnoselski, fără nicio valoare. Milițienii transnistreni au mai instalat un post improvizat de „grăniceri” în satul Cocieri


Autoritățile separatiste de la Tiraspol au mai instalat un post mobil improvizat, format din așa-numiți grăniceri și milițieni, în satul Cocieri, raionul Dubăsari, comunică Biroul Politici de Reintegrare.

Potrivit sursei citate, așa-zișii grăniceri transnistreni au împiedicat astăzi un fermier să se deplaseze liber. Biroul Politici de Reintegrare, administrația publică locală, poliția R. Moldova și Comisia Unificată de Control s-au autosesizat imediat în legătură cu acest incident.

Astfel, BPR a solicitat intervenția la fața locului a Misiunii OSCE, având în vedere că în ziua de joi, când au loc în mod regulat ședințele CUC, a fost blocată repetat ieșirea observatorilor militari în teren.

BPR califică acțiunile Tiraspolului drept abuzive și destructive. „Acestea încalcă grav documentele statutare ale CUC și sfidează drepturile omului și libertatea de circulație. Toate autoritățile și instituțiile implicate în acest proces au depus eforturi pentru a evita noi escaladări ale situației, cu consecințe negative pentru procesul de consolidare a păcii în regiune”, se arată într-un comunicat de presă al BPR.

După măsurile întreprinse de către autorități și cu sprijinul localnicilor, o parte din structurile transnistrene s-a retras, iar evenimentele sunt documentate.

În acest context, Biroul atrage atenția partenerilor internaționali și actorilor din formatul 5+2 că astfel de acțiuni obstrucționează dialogul și subminează ordinea de drept.

De menționat că președintele Igor Dodon a declarat ieri că s-a înțeles cu separatistul Vadim Krasnoselski să fie simplificată deplasarea cetățenilor de pe cele două maluiri ale Nistrului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md