18:59:11 09.07.2020
 
Stiri

Dodon și separatistul Krasnoselski, discuție la telefon din dorință „reciprocă”: Deciziile structurilor transnistrene creează PROBLEME locuitorilor din Zona de Securitate

Actualitate 03.06.2020 15:07 Vizualizări670 Autor: Ziarul National
Dodon și separatistul Krasnoselski, discuție la telefon din dorință „reciprocă”: Deciziile structurilor transnistrene creează PROBLEME locuitorilor din Zona de Securitate


Localnicii din Zona de Securitate, în special din satele raionului Dubăsari, cum ar fi Cocieri, Vasilievca, Molovata Nouă, Roghi, Copanca etc., sunt nevoiți să ajungă pe malul drept al Nistrului doar cu ajutorul bacului plutitor. Această situație este consecința unui șir de măsuri întreprinse de structurile transnistrene în lupta cu virusul COVID-19, ceea ce a generat probleme grave pentru locuitorii satelor respective.

Subiectul a fost aborat astăzi de către președintele Igor Dodon într-o discuție avută la telefon cu liderul nerecunoscut al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, „la inițiativă reciprocă”.

„Am fost unanimi în opinia privind necesitatea luării, în mod reciproc, a unor măsuri care ar simplifica deplasarea locuitorilor între cele două maluri ale Nistrului. Am reiterat faptul că Chișinăul va depune eforturi pentru a nu admite ca măsurile sau acțiunile întreprinse să afecteze drepturile locuitorilor din regiunea transnistreană. Împreună cu domnul Krasnoselski am convenit asupra oportunității de a efectua acțiuni necesare pentru protecția oamenilor contra infectării cu coronavirus. Fără îndoială, sănătatea oamenilor este valoarea supremă, însă trebuie să fie acordat sprijin și în soluționarea problemelor de ordin social-economic”, a scris Dodon pe Facebook.

Mnționăm că Biroul pentru Politici de Reintegrare a semnalat faptul că așa-zisa conducere transnistreană a instalat ilegal posturi și bariere în Zona de Securitate, sfidând toate documentele misiunii de menținere a păcii de pe râul Nistru, ceea ce afectatează mecanismele de pacificare.

Totodată, cel puțin 95 de persoane din Transnistria, care lucrează în dreapta Nistrului, sunt impuse de așa-zisele autorități de la Tiraspol să stea în autoizolare la domiciliu timp de 14 zile, dacă se întorc acasă, în regiune.

Până acum, 26 de medici au acceptat benevol să fie cazați în localitățile din dreapta Nistrului, pentru a putea merge la serviciu. Costurile de cazare ale medicilor sunt acoperite cu sprijinul Uniunii Europene, oferit prin Programul Măsuri de Consolidare a Încrederii pe ambele maluri ale Nistrului, implementat de PNUD Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md