23:07:56 12.04.2021
 
Stiri

FOTO // Instalații de decontaminare și echipamente IT pentru supravegherea pandemiei COVID-19, donate de Elveția și OMS

Actualitate 08.04.2021 17:29 Vizualizări625 Autor: Ziarul National
FOTO // Instalații de decontaminare și echipamente IT pentru supravegherea pandemiei COVID-19, donate de Elveția și OMS


Biroul de cooperare al Elveției în Republica Moldova și Biroul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au donat astăzi Agenției Naționale pentru Sănătate Publică instalații de decontaminare pentru urgențele de sănătate publică și echipamente IT pentru o mai bună monitorizare a pandemiei.

Cele două camere de duș mobile, care pot fi instalate și în câmp la nevoie, vor contribui la îmbunătățirea capacităților echipelor de intervenție rapidă ale Agenției Naționale pentru Sănătate Publică în diverse focare.

Astfel, specialiștii, implicați în investigarea epidemiologică a izbucnirilor de boli infecțioase sau evenimente/urgențe de sănătate publică cauzate de agenți necunoscuți vor putea folosi echipamentele de decontaminare pentru a organiza investigarea epidemiologică direct în zona afectată, respectând regulile de siguranță.Camerele de duș sunt dotate cu tot echipamentul necesar - generator, rezervor, dozator de substanțe de decontaminare, pompe, pot funcționa autonom, fiind asamblate și exploatate cu ușurință.

De asemenea, au fost donate 20 de dispozitive IT pentru centrele regionale de sănătate publică și cinci dispozitive IT pentru echipele de intervenție rapidă, cu scopul de a îmbunătăți procesul de colectare a datelor, nivelul de pregătire, investigare epidemiologică a izbucnirilor de boli infecțioase, inclusiv cele cauzate de agenții patogeni respiratori.

Echipamentele au costat 56 800 de dolari și fost procurate cu suportul financiar al Biroului de cooperare al Elveției în Republica Moldova prin intermediul OMS.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Cehov

09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md