22:13:27 27.04.2024
Stiri

IMPORTANT // Antibioticele ar putea deveni INEFICIENTE până în 2050

Reportaj 08.07.2016 12:01 Vizualizări1588 Autor: Ziarul National


IMPORTANT // Antibioticele ar putea deveni INEFICIENTE până în 2050 sursa: sanatatesistaredebine.ro

Rezistenţa bacteriană la antibiotice este similară unui proces asemănător creşterii rezistenţei dăunătorilor la pesticide şi erbicide.

Tehnologiile secolului XX nu au creat altceva decât un război accelerat şi de necâştigat împotriva fiecărei fiinţe vii de pe pământ. Alternativele naturale devin singurele metode reale şi eficiente pentru controlarea creşterii tuturor tipurilor de organisme şi restaurarea balanţei dintre noi şi lumea în care trăim.

Folosirea antibioticelor pentru orice tip de infecţie, fie că funcţionează sau nu, este una dintre cele mai mari probleme în medicină. Cele mai multe infecţii respiratorii sunt virale, nu bacteriene, iar pastilele antibiotice s-au dovedit a fi ineficiente. Multe infecţii ale sinusurilor sunt legate de candidă sau de virusuri, nu de bacterii. Iar pentru multe infecţii bacteriene, antibioticele nu sunt necesare pentru a acţiona ca un remediu. De fapt, din ce în ce mai multe infecţii bacteriene încep să nu mai răspundă la vreo pastilă antibiotică.

Când împrumuţi compuşi antibiotici din plante, este esenţial să le iei pe toate - nu doar pe cea care este desemnată că ingredientul activ în plantă. Atunci când extragi un singur compus, aşa-numitul ingredient activ, se pierde sinergia prezentă în antibioticele pe bază de plante. Puterea tuturor medicamentelor pe bază de plante stă în acţiunea lor multidirecțională, care previne reacţiile adverse şi elimină de tot pericolul rezistenţei. Problema stă în utilizareaa unei singure acţiuni a antibioticelor care, în doar puţin peste 50 de ani, a dat naştere unui nivel de rezistenţă microbian atât de puternic încât antibioticele, aşa cum le cunoaştem, sunt supuse riscului de a deveni complet ineficiente în următorii 35 de ani.

Medicina clasică facilitează rezistenţa bacteriană sau orice altă rezistenţă microbiană, pentru că bacteriile sunt unele din cele mai vechi forme de viaţă de pe pământ. Ele s-au intersectat cu milioane de substanţe antibacteriene de cel puţin 3 miliarde de ani. Lumea este plină de substanţe de acest fel, produse de alte bacterii, fungi şi plante, iar bacteria a învăţat cum să le răspundă de foarte mult timp.

Suprasolicitarea antibioticelor devine periculoasă

Medicina pe bază de plante este prima linie de apărare în controlarea infecţiilor comune, normale. Ea funcţionează pentru infecţii virale, bacteriene şi fungice. Cealaltă problemă importantă în cazul unei infecţii este motivul pentru care aceasta se întâmplă. Ce a creat sensibilitatea în persoana care este infectată? Până şi în epidermite severe, doar o proporţie din orice populaţie contractează infecţia. Un sistem imun slăbit se poate datora stresului cronic, toxicităţii, epuizării, reacţiilor alergice care deranjează funcţiile imune şi practicilor dietetice care hrănesc patogenii, ca de exemplu o dietă bogată în zahăr.

Niciun medicament antibiotic nu se adresează acestor condiţii de bază. Iar medicamentele antibiotice perturbă foarte mult flora intestinală, care este foarte importantă pentru un sistem imunitar puternic şi eficient. Cam 80% din celulele imune sunt localizate în intestine. Ele depind de sănătatea florei intestinale pentru abilitatea lor de a funcţiona. Antibioticele chimice sunt foarte bine cunoscute pentru efectul lor devastator asupra florei intestinale. Poate dura multe luni pentru a recupera echilibrul acesteia, chiar dacă se iau probiotice pentru a micşora acest proces de deteriorare.

Toate aceste medicamente antibiotice puternice, care într-adevăr îţi pot salva viaţa, trebuie utilizate cu prudenţă şi doar pentru cazuri în care sunt o terapie de salvare a vieţii, aşa ca operaţia. Dacă pierdem aceste medicamente complet prin suprasolicitarea şi abuzul lor, multe proceduri medicale moderne ar putea deveni imposibil de realizat în siguranţă. Folosirea lor pentru fiecare infecţie a urechii sau a tractului respirator superior de care te loveşti, sau pentru a creşte profitul afacerilor agricole este un abuz.

Dacă nu sunt recunoscute beneficiile alternativelor naturale eficiente şi nu sunt implementate pretutindeni, cu toţii vom suferi consecinţele.

Toate antibioticele naturale au multe alte beneficii pentru sănătate, pe lângă omorârea microbilor. De multe ori sunt combinate cu plante care stimulează sistemul imunitar şi care calmează durerea. Este o combinaţie între restabilirea funcţiei imune, controlarea inflamaţiilor şi efectele antibiotice sau antivirale care pot face tratamentul natural al tuturor tipurilor de infecţii atât de eficient. Antibioticele naturale sunt, de asemenea, destul de sigure pentru a fi folosite pentru prevenire.

Când te confrunţi cu infecţii severe, trebuie consultat un medic de sănătate fizică sau un botanist care are experienţă în tratamentele naturiste ale infecţiilor. Terapia chinezească pe bază de plante este un sistem deosebit de puternic în tratarea aproape a tuturor infecţiilor serioase şi a problemelor de sănătate. Folosirea lor corectă cere mulţi ani de studiu sau practică, aşa că este mai bine să consultăm un profesionist.

Există multe antibiotice şi antivirale pe bază de plante care sunt eficiente - cele menţionate mai jos sunt cele mai cunoscute şi cele mai studiate dintre toate. Ele pot fi combinate pentru a trata diferite tipuri de infecţii şi ca să amelioreze simptomele acestora.

Echinaceea şi Goldenseal sunt o combinaţie celebră. Ele sunt, de cele mai multe ori, vândute împreună într-o singură pastilă, pentru toate tipurile de infecţii respiratorii.

Astralagus poate fi luat pe o perioadă mai lungă de timp ca tonic general, pentru a întări imunitatea şi, folosit împreună cu alte antibiotice pe bază de plante, poate chiar spori puterile de vindecare ale corpului. Întrucât fiecare antibiotic pe bază de plante tratează de asemenea multe alte simptome, ar fi de preferat ca tu să alegi unul care se adresează condiţiei medicale pe care o ai.

Unele dintre acestea sunt foarte bune pentru infecţiile virale, iar altele vor trata toate tipurile de infecţii fungice, candida sau paraziţii.

Uleiul de Oregano

Uleiul de oregano are un spectru foarte larg, fiind un antibiotic natural puternic. Conţine doi compuşi, carvacrol-ul (cimofenolul) şi thymol-ul. Aceşti doi compuşi au dovedit în sute de studii că deţin proprietăţi puternice antibacteriene şi antifungice. Spre deosebire de spectrul larg al antibioticelor chimice, uleiul de oregano nu cauzează efectele secundare de care toţi ştim, cum ar fi apariţia rezistenţei la antibiotice, distrugerea de bacterii benefice (probioticele), reducerea absorbţiei de vitamine şi distrugerea placajului digestiv, făcând intestinele să devină permeabile. Carvacrol-ul a dovedit că inversează sau reduce toate tipurile de infecţii, incluzând infecţiile bacteriene, infecţiile fungice, paraziţii, infecţiile virale şi candidoza supra-crescută în intestine. Studiile au demonstrat puterile vindecătoare ale carvacrol-ului pentru alergii şi tumori şi de asemenea abilităţile sale antiinflamatoare.

Echinaceea

Echinaceea este în special eficientă pentru răceli şi gripă şi poate fi luată preventiv. Un studiu realizat la Universitatea din Connecticut privind efectele echinaceei a stabilit că echinaceea scade şansele de a contracta o răceală comună cu 58% şi reduce durata răcelii aproximativ o dată şi jumătate. Cercetătorii germani au descoperit că extractul de echinaceea conţine substanţe active antivirale contra agentului patogen gripal. Aceasta creşte numărul de fagocite, care sunt asemănătoare celulei albe a sângelui care „devorează” intruşii microbiali, aşa cum este virusul gripei.

Goldenseal

Goldenseal poate ajuta la controlarea procesului inflamator. Sistemul imunitar poate de fapt să fie oprit din funcţiile sale de protecţie atunci când inflamaţia este prea puternică. De asemenea, goldenseal poate ajuta la aducerea de mai mult sânge în microcirculaţie în zonele care sunt infectate, cum ar fi cavităţile sinusurilor sau tractul urinar. Goldenseal accelerează recuperarea dintr-o infecţie prin aducerea de mai multe macrofage şi prin ajutarea eliminării resturilor din acel loc. Ceaiul de goldenseal este o spălătură excelentă şi eficace pentru infecţiile drojdiei vaginale. Folosirea de două, trei ori pe zi duce la dispariţia în timp a infecţiei. Alcaloidul numit berberină este un important component responsabil pentru eficacitatea goldensealului împotriva bacteriilor, protozoarelor, fungilor şi streptococilor. Berberina ajută la eliminarea mai uşoară a bacteriilor, prin împiedicarea abilităţii lor de a se lipi de suprafeţele de ţesut. Este de asemenea antifungică şi puternic antidiareică. Ajută împotriva infecţiei membranelor mucusului, cum ar fi suprafaţa cavităţii orale, gât, sinus, bronhii, tractul urogenital şi tractul gastrointestinal.

Extractul de frunze de măslin

Frunzele de măslin sunt în special eficiente împotriva infecţiilor virale, acţionând că un amplificator imunitar şi de prevenire a infecţiilor. Studiile in vitro arată că extractul din frunze de măslin este eficient împotriva organismelor ce provoacă peste 50 de boli, cum sunt viruşii, bacteriile, fungii şi protozoarele ca herpesul, gripa A, poliomielita 1, 2 şi 3, salmonella typhimurium, candida Krusei şi Coxsackie A21. În conformitate cu Alternative Medicine Review, frunzele de măslin au proprietăţi antiinflamatorii şi antimicrobiene şi au abilitatea de a penetra direct celulele infectate şi de a opri replicarea virală a acestora.

Extractul din frunze de măslin poate interfera cu producerea critică de aminoacizi, care este esenţială pentru viruşi. El poate controla infecţiile virale şi/sau răspândirea viruşilor inactivi, sau prin prevenirea eliminării viruşilor, înmuguririi sau ataşării lor la membrana celulară. Frunzele de măslin stimulează sistemul imunitar prin creşterea fagocitozei, un răspuns al sistemului imunitar prin care celulele ingerează microorganismele dăunătoare şi materia necunoscută.

Uleiul de cimbru

Uleiul de cimbru este un expectorant care ajută la eliminarea mucusului din căile respiratorii şi plămâni. Uleiul de cimbru este aprobat pentru tratamentul bronşitei, al tusei insuportabile şi al inflamaţiei sistemului respirator superior. Uleiul de cimbru are proprietăţi anti-convulsive, potolind spasmele şi crampele. De aceea a fost folosit tradiţional pentru a trata afecţiunile respiratorii şi tusea. Timolul constituie până la 20% şi mai mult de 50% din uleiul de cimbru şi îi oferă acestuia proprietăţi antimicrobiene puternice. Uleiurile esenţiale ale cimbrului includ puternici compuşi suplimentari incluzând camfenul, linalolul şi carvacrolul. Caryophyllina şi camfenul sunt antiseptice puternice care pot proteja rănile împotriva infecţiilor. Datorită efectelor sale antimicrobiene, timolul este deseori folosit în apa de gură şi în cosmetice pe post de substanţă conservantă.

O tinctură făcută din cimbru a fost mult mai eficientă împotriva propionibacterium acnes bacterium (care produce acneea) decât tincturile făcute din gălbenele sau smirnă. În plus, tinctura din cimbru a avut un efect antibacterian mai puternic decât tratamentul comun pentru acnee din peroxidul de benzoil.

Uleiul de scorţişoară şi uleiul de cimbru s-au dovedit a fi cele mai de succes împotriva speciilor variate de stafilococ, incluzând MRSA. Cercetătorii au spus că aceste tratamente pot fi o alternativă la folosirea antibioticelor şi pot minimiza formarea de noi tulpini rezistente de bacterii.

Extractul din boabe de soc

Boabele de soc sunt naturale antivirale şi sunt folosite în medicina populară de secole pentru a trata gripa, răceala şi sinuzita. S-a demonstrat prin multe studii că acestea au o activitate antivirală împotriva gripei şi a herpesului simplex. Un studiu din 2011 publicat în Bio Med Central demonstrează că boabele de soc negre inhibă replicarea atât a virusurilor gripale A şi B, cât şi a trei bacterii gram-pozitive şi a unei bacterii gram-negative care cauzează infecţii ale tractului respirator superior. Flavonoidele prezente în boabele de soc sunt sursa abilităţilor lor remarcabile de a controla infecţia virusurilor şi de a creşte eficiența sistemului imunitar. În studiile de laborator, s-a aflat că boabele de soc se pot lega de virusul gripei porcine H1N1, blocând astfel abilitatea sa de a infecta celulele-gazdă, având o activitate comparabilă cu a oseltamivirului.


Sursa: sanatatesistaredebine.ro


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md