06:23:55 17.09.2019
 
Stiri

IGP explică de ce polițiștii care și-au anunțat susținerea pentru Guvernul Sandu au fost suspendați din funcție: „Au încălcat jurământul”

Social 12.06.2019 12:18 Vizualizări1235 Autor: Ziarul National
IGP explică de ce polițiștii care și-au anunțat susținerea pentru Guvernul Sandu au fost suspendați din funcție: „Au încălcat jurământul”

Inspectoratul General al Poliției (IGP) afirmă că cei șase polițiști din cadrul Direcției protecția martorilor au fost suspendați din funcție pe motiv că „și-au exprimat public viziunile politice, încălcând jurământul polițistului”.

De asemenea, instituția infrimă faptul că la această direcție au fost efectuate percheziții, dar susține că intervenția polițiștilor din această dimineață „a fost necesară” și este „în strictă conformitate cu legea”.

CITIȚI și FOTO // Spirite ÎNCINSE la Direcția nr. 6 a INI. Evenimentele au culminat cu o altercație între Andrei Năstase și Alexandru Pânzari. Șase polițiști au fost SUSPENDAȚI din funcție

„Reieșind din faptul că această subdiviziune dispune de informații care cad sub incidența secretului de stat și dosare ale persoanelor aflate sub protecție, a fost necesară intervenția polițiștilor pentru a preveni unele incidente care ar pune în pericol viața și securitatea martorilor, dar și scurgerile de informații care eventual pot apărea în spațiul public.

Aceste acțiuni se încadrează în măsurile de securizare a informației pe care o deține această subdiviziune a IGP și au loc în cadrul unei anchete de serviciu. Pentru desfășurarea ei în strictă conformitate cu legea, persoanele care ar putea împiedica buna desfășurare a acesteia au fost suspendate din funcție, iar celor care au încercat astăzi să obstrucționeze activitatea poliției le-a fost interzis accesul în clădirea acestei subdiviziuni.

Venim cu un apel către instituțiile mass-media care reflectă aceste evenimente și solicităm respectuos relatarea lor corectă și echidistantă, iar politicienilor care încearcă să se implice în activitatea Poliției Naționale le recomandăm să nu admită încălcarea legii și să nu implice imaginea instituției noastre în jocuri politic”, se arată într-un comunicat al IGP.

Menționăm că, pe moment, în R. Moldova activează două guverne. Alexandru Pânzari este șeful IGP în Guvernul Filip, iar fostul judecător Gheorghe Balan - în Guvernul Sandu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

13.09.2019 09:10 Nicolae Negru Maia Sandu va merge la Moscova de bun...

09.09.2019 09:09 Nicolae Negru Congresul PD: resetare sau resemnare?...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md