06:50:24 25.09.2021
Stiri

IDEI de CĂLĂTORIE: Cetatea Râșnov, una dintre cele mai spectaculoase cetăți ale României

Actualitate 03.08.2021 08:29 Vizualizări1322 Autor: Ziarul National
IDEI de CĂLĂTORIE: Cetatea Râșnov, una dintre cele mai spectaculoase cetăți ale României


Cetatea Râșnov este una dintre cele mai spectaculoase cetăți ale României, fiind un important punct de atracție, mai ales pentru turiștii care se deplasează între Brașov și Bran.

Totodată, Cetatea Râșnov a apărut în numeroase filme, una dintre cele mai notabile apariții fiind în producția „Cold Mountain”, film premiat cu Oscar în care au jucat Nicole Kidman, Renée Zellweger, Natalie Portman și Jude Law.

Acest vârf stâncos de munte a fost folosit ca apărătoare încă de pe vremea dacilor, cu mai bine de 2.000 de ani în urmă, după cum o dovedesc și descoperirile arheologice recente. Mai mult, cavalerii teutoni, tocmiți de monarhia maghiară să apere granița sudică a Transilvaniei, au ridicat o cetate aici în secolul XIV.

O cetate țărănească cu o arhitectură foarte simplă

Cetatea Râșnov a fost menționată pentru prima oară într-un document în 1331, însă aspectul actual al cetății se datorează în mare parte lucrărilor de consolidare desfășurate câteva secole mai târziu. La vremea aceea, Râșnov era un târg situat strategic pe drumul peste Munții Carpați spre Țara Românească.

În perioada în care Castelul Bran încă nu era construit, Râșnov era un important centru comercial.

Sursa foto: Shutterstock

Cetatea Râșnov este o cetate țărănească cu o arhitectură foarte simplă. Zidurile de apărare din piatră au o înălțime de până la 5 metri, în timp ce în interiorul cetății au fost ridicate structuri din cărămidă. Doar două rânduri de ziduri formează o curte exterioară și una interioară.

Cetatea medievală acoperă o suprafață de 3.500 metri pătrați, scrie descopera.ro.

De asemenea, Cetatea Râșnov oferă o vedere panoramică din cele opt bastioane ori de pe zidurile de apărare. De aici pot fi văzute creste din Munții Bucegi, Masivul Postăvaru și Piatra Craiului. Totodată, întreg orașul Râșnov poate fi admirat de aici, un loc deosebit în care cultura românească și cea săsească se întrepătrund.

Cetatea Râșnov are un sistem de apărare imbatabil

Cetatea Râșnov are un sistem de apărare care s-a dovedit imbatabil în timpul mai multor asedii tătare și otomane în secolul XV. Cetatea a fost predată fără luptă doar nobilului maghiar Gabriel Bathory. Însă, țăranii au răscumpărat cetatea un an mai târziu.

În zilele noastre, Cetatea Râșnov este un obiectiv turistic spectaculos. În cetate au fost deschise numeroase magazine cu suveniruri, dar și un restaurant. Mai mult, Cetatea Râșnov continuă să găzduiască festivaluri, concerte și expoziții. Accesul se poate face pornind pe jos de la poalele cetății sau cu ajutorul unui ascensor amplasat pe plan înclinat. Ascensorul face legătura între centrul istoric al orașului Râșnov și Cetatea Medievală Râșnov.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce înseamnă pentru „...

20.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apatia transnistrean...

17.09.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema Maiei Sandu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Maia Sandu trebuie să plece la Moscova pentru a-l ruga pe Vladimir Putin să vândă gaze mai ieftine Republicii Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md