18:58:33 27.01.2020
 
Stiri

Guvernul va semna trei acorduri de finanțare cu Comisia Europeană, pentru a intra în posesia a peste 43 de MILIOANE de euro

Economie 23.07.2019 10:10 Vizualizări895 Autor: Ziarul National
Guvernul va semna trei acorduri de finanțare cu Comisia Europeană, pentru a intra în posesia a peste 43 de MILIOANE de euro captură privesc.eu


Guvernul a aprobat astăzi, în cadrul unei ședințe de Guvern, inițierea negocierilor pentru semnarea a trei acorduri de finanțare sub formă de granturi cu Comisia Europeană. În total, R. Moldova va primi de la Uniunea Europeană peste 43 de milioane de euro.

Potrivit premierului Maia Sandu, primul acord de finanțare se referă la consolidarea supremației legii și a mecanismelor anticorupție în R. Moldova. „Acest acord de grant este în mărime de 8,9 milioane de euro”, a spus Maia Sandu.

Banii vor fi acordați pentru a spori participarea cetățenilor la nivel decizional, în special la nivel local, finanțarea Agenției de Recuperarea Bunurilor Infracționale, îmbunătățirea mecanismului de verificare a averilor, asistență tehnică pentru identificarea riscurilor de corupție, în special a corupției mari.

Al doilea acordul de finanțare, în mărime de 23,5 milioane de euro, este pentru susținerea economică incluzivă a regiunilor locale ale R. Moldova. Acest proiect va fi implementat în raioanele Cahul și Ungheni.

Cel de-al treilea acord de finanțare vizează suportul de 10,7 milioane de euro pentru implementarea Acordului de Asociere R. Moldova-UE.

Documentele urmează să fie semnate în următoarele zile, când Maia Sandu va întreprinde o vizită la Bruxelles.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Aurel 23.07.2019 11:50

Credite peste credite și oamenii de la Otaci tot au rămas pe drumuri.

Ion 23.07.2019 13:20

Lasa ca stim noi povestile cu acordul, deja de mai mult de 20 de ani suntem jafuiti cu acest subiect si guvernul asta de buzunar a Moscovei la fel ne baga in credite Maia si Nastase mint la greu peste tot cu gloata lor de flamanzi sasi faca averi si sa fure. Citeste mai mult: adev.ro/pv30t5

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.01.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Falimentul politicii...

24.01.2020 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cauza adevărată a de...

20.01.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Exemplul lui Plahotn...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md