21:25:35 29.09.2022
Stiri

Guvernul R. Moldova INSISTĂ ca retragerea trupelor rusești din regiunea transnistreană să fie o PRIORITATE pentru ONU

Politică 23.08.2017 11:20 Vizualizări1759 Autor: Ziarul National
Guvernul R. Moldova INSISTĂ ca retragerea trupelor rusești din regiunea transnistreană să fie o PRIORITATE pentru ONU


Chestiunea privind retragerea trupelor și armamentului Federației Ruse din regiunea transnistreană ar putea fi introdusă pe agenda următoarei sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU), care debutează la 12 septembrie curent. Un demers în acest sens a fost făcut de reprezentantului permanent al R. Moldovei la ONU, Victor Moraru.

Citește și: Dodon, IRITAT de faptul că Parlamentul R. Moldova a cerut Rusiei să-și retragă trupele și ARMAMENTUL din Transnistria, chiar în preajma vizitei lui Rogozin

În demersul său, Victor Moraru precizează că militarii ruși prezintă un pericol pentru menținerea păcii și securității internaționale și că ONU ar trebui să susțină eforturile Guvernului de la Chișinău în vederea retragerii definitive a trupelor străine de pe teritoriul său suveran.

Citește și: Fost Ambasador al R. Moldova în SUA: Trupele ruse din Transnistria sunt un PERICOL de MOARTE pentru R. Moldova

La 21 iulie curent Parlamentul de la Chișinău a aprobat cu votul a 61 de deputați, o Declarație politică prin care îi solicită Federației Ruse să-și respecte angajamentele internaționale și să-și retragă trupele militare de pe teritoriul R. Moldova. Declarația a fost aprobată în ziua în care s-au împlinit 25 de ani de la încetarea ostilităților de pe Nistru.

„Parlamentul R. Moldova declară că staţionarea continuă a trupelor Federaţiei Ruse şi întărirea prezenţei militare a acestora în partea de est a R. Moldova constituie încălcări ale prevederilor constituţionale, în special privind independenţa, suveranitatea, integritatea teritorială şi neutralităţii permanente ale R. Moldova, precum şi ale dreptului internaţional.

Considerăm că menţinerea, pe teritoriul R. Moldova, a unui volum considerabil de muniţii, arme şi echipament militar reprezintă o ameninţare constantă în adresa securităţii şi stabilităţii regionale şi europene, în general”, se arată în declarația Parlamentului de la Chișinău.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce nu renunță Put...

23.09.2022 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un test pentru intel...

21.09.2022 13:53 Ziarul National Nicolae Negru, despre zăngănitul arme...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md